. Ma György napja van.
Autós El Camino Afrikába
2020-01-29 21:22:18
Autós El Camino Afrikába

Autós El Camino Afrikába

Harminc, többek között írószerekkel, füzetekkel, és ruhaneműkkel megtöltött ajándékzsákot visz magával Molnár Attila atya és Fáth Gergely az Afrikába a Budapest-Bamako Rallyn.

Fáth Gergelynek és Molnár Attila atyának január 31-től majdnem két hétig a közel 8300 kilométeres távon „második otthona" Gergely nagypapájának piros Zsigulija lesz. A Pécsi Tudományegyetem nemcsak anyagilag támogatja a túrát, de írószereket, füzeteket és ruhaneműt is küldenek a rászoruló afrikai térségekben tanulók számára. Az oktatási intézmény ezzel a jótékony akcióval felelősséget vállal a környezetéért. E mellett a nemzetközi hallgatók számának további növelése is a célok között szerepel, ugyanis  erre jó alkalmat teremt a személyes találkozás az Afrikában élő fiatalokkal. Nem véletlen az sem, hogy elsősorban  a tanuláshoz kapcsolódó eszközöket - így írószereket, füzeteket - tartalmaznak a csomagok, ugyanis ebből komoly hiány van a nyugat-afrikai térségben, amerre a rali útvonala is vezet. Jelenleg húsz afrikai országból közel négyszáz  400 afrikai hallgató tanul az egyetemen. mely szám reményeik szerint tovább növekszik majd.

Számukra egyfajta zarándoklat, „autós El Camino” ez a kaland vallja Fáth Gergely és Molnár Attila atya, aminek az igazi célja és értelme a jótékonyság, hiszen segíteni tudnak a rászorulókon az útjuk során. A 8300 kilométeres utat 16 nap alatt kell teljesíteni.

Molnár Attila 13 éve egy kis falu Somogyhárságy plébánosa. Barátja Fáth Gergely biztatására cseréli le egy időre a reverendát overállra. Együtt indulnak el a Budapest – Bamako Rallyn de a versenyen való indulás nem öncélú a legelesettebbeken akarnak segíteni.

- Engem is nagyon izgatott Afrika,a kultúrája. Nyilván aki Széchenyi Zsigmondon nő fel, meg Almási Lászlón, az kap egy romantikus képet róla. Na hát most személyesen megtapasztalhatjuk a valóságot. Szerettem volna én ezzel az élménnyel  mindenképpen találkozni - mondta a somogyhárságyi plébános, Molnár Attila.

Támogatást kérve fordultak a Pécsi Tudományegyetemhez, hogy reklámfelületet biztosítva az autón támogassa Magyarország első egyeteme a kezdeményezést. A PTE azonban ennél többre is vállalkozott, ugyanis az intézmény nevében az út során adománycsomagokat adnak át az afrikai térségekben nehéz körülmények között élő fiataloknak.  (fotó: Csortos Szabolcs)

Utoljára frissítve: 2020-01-30 21:15:47

További híreink
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>