. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Az alapkő már a helyén
2015-05-19 08:17:28
Az alapkő már a helyén

Az alapkő már a helyén

Elképesztő állapotok uralkodnak azon az építési területen, ahol a tervek szerint az Új Dagály Uszoda épül fel.


A még nem lezárt területre fotósunk, Závodszkiné Bors Gyöngyi sikeresen behatolt és fényképeket készített  az ott uralkodó állapotokról, amelyeket a kedves olvasó a facebook.com/dagalyuszoda címen elérhető oldalon találja meg. Kollégánk beszámolója szerint egy erdős területen, a Duna partján, a folyóra merőlegesen húzzák majd fel a tizenötezer négyzetméteres alapterületű, óriási méretű, világszínvonalú sportuszodát, amely a 2017-es budapesti vizes világbajnokság után az úszók, vízilabdázók, műugrók és műúszók első számú edzőközpontja lesz.


Beszámolt arról is, hogy az említett területen a sok szemét mellett rengeteg a gaz és egyéb gyomnövény, valamint a talaj életveszélyesen egyenetlen és egy hajléktalan is lakik ott egy saját maga által összeeszkábált, nyomorúságos viskóban. Az illetékeseknek tehát elsőként a rengeteg kommunális szemetet kell elszállítani, valamint a hajléktalan lakhelyét kel felszámolni, ezután következhet a az építkezést akadályozó fák kivágása, majd jöhet a talaj veszélyessége okán fennálló probléma orvoslása. Az építkezéssel összefüggésben a Digi Sport „Reggeli Start” című műsorában Szombathy Pál Fürjes Balázzsal, a Dagály Uszoda építését felügyelő kormánybiztossal beszélgetett. Fürjes a kockázatokat firtató kérdésre azt felelte, szerinte a legnagyobb kockázatot egy esetleges dunai árvíz jelentené, ezért asz uszoda köré egy védőgátat is építenek majd a kivitelezők.


A kormánybiztos hozzátette, több nemzetközi példát is tanulmányoztak, s leginkább a londoni olimpiára készült uszodához hasonlít majd a  magyar megoldás. A két hosszanti oldalt megnyitva azokhoz ideiglenes lelátók  illeszkednek majd, s így 12-13 ezer  néző is követheti a vízes vébé eseményeit a helyszínen. Hosszabb távon pedig ötezres lelátók maradnak, amelyekről  a vízilabda BL Final Six  eseményei követhetők.  Szólt arról is, hogy a beruházás teljes összege 31 milliárd forint körüli lesz, ebből maga az uszoda 25 milliárdba kerül. A kivitelező céget közbeszerzésen választották ki, s nemzetközi riválisok előtt a legalacsonyabb összeget ajánló, a Fradi-stadiont is felépítő Market Zrt. nyert. Magyarok tervezik, magyarok építik, s 2017 márciusára az uszodának próbaüzemre készen kell állnia.


Újságunk és a hozzá kapcsolódó facebook oldal  egészen az új uszoda avatásáig figyelemmel kíséri majd az építkezést, ezt követően pedig a vizes sportágakhoz kapcsolódó, elsősorban magyar vonatkozású hírek lesznek követhetők ezeken az oldalakon.
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2015-05-19 08:18:22

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>