. Ma Andrea napja van.
Az angolok 28 éve nem szerepeltek ilyen jól
2018-07-07 19:36:42
Az angolok 28 éve nem szerepeltek ilyen jól

Az angolok 28 éve nem szerepeltek ilyen jól

Ha valaki előzetesen azt mondja, hogy a svédeknek van esélyük elődöntőbe jutni 2018. július 7-én az oroszországi labdarúgó világbajnokságon, azt minimum orvoshoz küldik a torna előtt a hozzám hasonló, botcsinálta szakértők!


Elérkezett a negyeddöntők második napja, Svédországnak Anglia ellen most igenis van esélye arra, hogy a világ legjobb négy csapata közé kerüljön. Utoljára 24 évvel ezelőtt, az amerikai világbajnokságon jutottak ilyen messzire a skandinávok, akkor a bronzérmet sikerült megszerezni.


Az ellenfél tehát ma délután az angol válogatott, ami számomra egy újabb roppant kellemes meglepetés. Nemcsak azért, mert egy, a világ számára edzőként gyakorlatilag ismeretlen Gary Southgate ül a csapat kispadján és irányítja az edzéseket, hanem azért is, mert Harry Kane-ék mutatott játéka is igencsak szemrevaló! Az angolok 28 éve nem szerepeltek ilyen jól világversenyen, 1990-ben Olaszországban az elődöntőig jutottak, végül a negyedik helyen zártak! Londonban a mostani játékot látva nyilvánvalóan megjött a vezetőség étvágya a világbajnoki evés közben, így meg sem állnának a döntőig, ahol, akármi előfordulhat.


Előbb azonban le kell játszani a negyeddöntőt, hogy aztán este páholyból lehessen figyelni az oroszok és a horvátok csatáját! Ehhez a most következő mérkőzéshez pedig kezdőcsapatok kellenek! Nos, ezen a téren elmondható, hogy kizárólag a svédeknél történt két változtatás a Svájcot hazaküldő kezdőhöz képest, Krafth került be a védelem jobboldalára, aki az eltiltott Lustig helyettese lesz, valamint Sebastian Larsson visszaveszi a helyét a középpályán Gustav Svenssontól! Gary Southgate a Kolumbia elleni győztes kezdőcsapatot fogja ma is pályára küldeni, amelyből kimaradhat az elődöntőben Lingard, Walker és Henderson is, amennyiben ma sárgát kapnak és a csapat továbbjut!


De vajon sikerül megismételni az 1990-es menetelést? Esetleg a svédek másolják a 24 évvel ezelőtti focigenerációt? Ezekre a kérdésekre kapunk ma választ!


 A svéd kezdőcsapat: Olsen – Krafth, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson – Claesson, Larsson, Ekdal, Forsberg – Berg, Toivonen Szövetségi kapitány: Janne Andersson
Az angol kezdőcsapat: Pickford – Maguire, Stones, Walker – Young, Lingard, Henderson, Delle Alli, Trippier – Kane, Sterling Szövetségi kapitány: Gary Southgate
Játékvezető: Björn Kuipers (Hollandia)
Nézőszám: 39991 fő


1. perc: A szokásos sárga-kék mezében játszó svéd csapat kezdi a harmadik negyeddöntőt, Anglia csapata tiszta pirosban! A holland Björn Kuipers a mérkőzés játékvezetője!
8. perc: Forsberg jobbról ível egy szabadrúgást, a bal kapufánál érkező Toivonen épphogy lemarad, Walker tisztáz bedobásra!
10. perc: Este Szocsiban majd orosz-horvát negyeddöntő! Már gyúrnak a meccsre a hazai szurkolók Szamarában is! A csapatukat éltetik!
13. perc: Közben 40-ről tüzel Claesson, elmegy a bal sarok felett, de azért a biztonság kedvéért repült Pickford!
19. perc: Átlövés! Sterling hozza a labdát a középpályán, majd bevet egy cselt és a hosszan megtolt labdára jön Kane, aki 1 méterrel gurít a bal alsó mellé!
30. perc: GÓL!!! VEZET ANGLIA! Megint egy pontrúgás a semmiből! Young baloldali szögletét fejeli középen a rövid alsóba Maguire! Neki ez az első gólja! Már épp kezdett unalomba fulladni a meccs! 0:1!
40. perc: Mivel a svédek nem igazán izzasztják meg az angolokat és jórészt mezőnyjáték zajlik, egy kis érdekesség! Harry Maguire 193 centiméter magas védő, aki a 2015-2016-os bajnoki szezont nyerte meg a Leicester City az angol első osztályú bajnokságban, így aztán stabil alapember lett Gary Southgate kinevezését követően az angol válogatottban, ahol ez volt az első gólja!
44. perc: KÖZBEN STERLING!!!! Kap egy kiugratást középen, belerúgja a kapusba, de már les!
45. perc: Ez viszont már nem les, de elönzőzi Sterling, aki másolja az előbbi forgatókönyvet! Végül a lövését követően blokkolnak a védők, pedig két társa is bepasszolhatta volna a másodikat! Ennyi volt az első félidő!


A svédek a találkozó előtt rendkívül kevés gólt lőttek, szám szerint hatot, és ebben a félidőben sem sikerült betalálniuk! Igazán nem keserítették meg Pickford életét, sőt, pont fordítva; szegény Olsennek volt több dolga! Az angolok kényelmesen játszanak, akkor kerülnek helyzetbe, amikor akarnak! Janne Anderssonnak lesz több dolga az öltözőben, mert kiesésre áll a csapata! Nemsokára jövünk a második félidővel!


46. perc: Harry Kane indítja útjára a labdát a második félidőben, egyelőre csere nélkül folytatjuk! Tehát az angoloknál a labda!
48. perc: PICKFORD!!! Kiütötte a jobb alsó elől Berg fejesét, aki Augustinssontól kapta balról! Csak hogy ne kelljen munkanélküli segélyért folyamodnia az angol kapusnak!
59. perc: Ott a második! Dele Alli eldönti! Lingardnak passzol vissza Trippier a jobboldalon, aki benyesi a bal kapufához, négy méteren jön Alli feje és a jobb alsóba bólintja a játékszert! 0:2! Szerintem innen ez a svéd csapat nem fog felállni!
62. perc! HELYZET! A kevés svéd lehetőség egyike! Egy háromszögelés végén Claesson kapja Bergtől a labdát, aki célba veszi a bal alsót, de óriásit véd Pickford! Toivonentől indult a figura!
65. perc: Kettőt cserélnek a svédek! Toivonen befejezte mára, Guidetti lép pályára, aki a németek ellen kapott nyolc percet, hát most lesz fél órája! Rajta kívül Martin Olsson is érkezik, méghozzá Forsberg helyére!
72. perc: Gyors svéd kontra végén balról kap egy passzt Berg középen, aki 15-ről a léc alá ollózna, de Pickford ezt is kiszedi, aztán a védőivel veszekszik!
76. perc: Angol csere! A pálya jobboldalán ácsorgó Allit hozza le a kapitány! Nem nagyon akarja észrevenni a dolgot, aztán Björn Kuipers egy darabon lekíséri! Mindenesetre Fabian Delph fogja leváltani a pályán!
84. perc: Másodszor is cserél Anglia! Henderson indul el a kispad felé, pacsizik az őt váltó Dier-rel, aki már fut is befelé!
86. perc: A svédek is cserél! Megsérült Krafth, őt fogja helyettesíteni Pontus Jansson!
87. perc: Maguire sípszó után elrúgja a labdát, aztán Guidetti reklamál! Az angol védő svéd csatár felrúgásáért kapja a lapot, ellenfele pedig szövegelésért!
90. perc: Miközben Augustinsson jobbról, 20 méterről az égbe lő egy szabadrúgást, megtudjuk, hogy 5 perc lesz a ráadás!
91. perc: Aztán dönt Gary Southgate az utolsó angol csere mellett! Sterling helyére Marcus Rashford áll be a hátralévő négy percre!
94. perc: Sebastian Larsson birkózik Kane-nel, de mivel az egy másik sportág, a svéd középpályás sárgalapot kap!
96. perc: Most van vége, üzeni Björn Kuipers sípja, amely háromszor egymás után szólal meg! Győzött Anglia!


Az a csapat, amelynek ez a második olyan világbajnoksága, amelyet nem hazai pályán játszik, mégis eljut ezzel a győzelemmel az elődöntőig! Mégpedig rendkívül okos, taktikus játékkal arat megérdemelt sikert! Nagyobb iramban kezdték a svédek a második félidőt, valamivel veszélyesebben is játszottak a szünet után, de mindez kevés volt az egyenlítéshez! Az első olyan mérkőzése volt ez az angol válogatottnak, amelyen nem kapott gólt, hála Pickford kapus szenzációs teljesítményének!
Továbbjutott tehát Anglia, folytatás következik néhány óra múlva az utolsó negyeddöntővel!
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2018-07-07 19:41:35

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>