. Ma Márk napja van.
Az egészség és a teljesítmény szolgálatában
2017-06-01 22:20:48
Az egészség és a teljesítmény szolgálatában

Az egészség és a teljesítmény szolgálatában

Tizennegyedik alkalommal rendezi meg  az Országos Sporttudományi Kongresszust Pécsen a Magyar Sporttudományi Társaság a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karával közösen.


A tudományos ülésen több, mint kétszázan vesznek részt, akik szakmai előadások keretében  ismerkedhetnek meg az előző évek hazai és nemzetközi sportszakmai tudományos kutatások eredményeivel.


Az idei esztendő mérföldkő a társaság tudományos életében, hiszen ilyen nagyszámú előadó − egy helyen egy időben − még nem tartott előadást rendezvényeiken. Három napra Pécsre költözik a magyar sporttudományos szakma, ugyanis  az első nap a plenáris ülésen elhangzó nyolc előadáson túl, két szekcióban – társadalom- és természettudomány − kilencven előadás és több, mint hatvan rövid szóbeli prezentáció hangzik el. Az előadók jelentős része a magyar sportszakembereket képző intézményekből érkezik, de jön előadó az Egyesült Királyságból, Csehországból, Szerbiából és Lengyelországból is.


A kongresszuson a „Sporttudomány az egészség és a teljesítmény szolgálatában” mottó keretében terítékre kerülnek a sporttudomány területét teljes egészében lefedő témák, a természettudományos kutatási eredmények és a társadalomtudományi elemzések bemutatása mellett. Szó lesz az olimpia, a versenysport, az egyetemi sport, az utánpótlás-nevelés fontosságáról ugyanúgy, mint a sportorvoslás helyzetéről, a prevencióról, rehabilitációról, a sportpszichológiáról, de a  sport-innováció, a sportgazdaság, a sportjog, a sportélettan, a sportpedagógia kérdései is megvitatásra kerülnek.

Utoljára frissítve: 2017-06-01 22:27:41

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-...
Bővebben >>