. Ma Rafael napja van.
Az egészség és a teljesítmény szolgálatában
2017-06-01 22:20:48
Az egészség és a teljesítmény szolgálatában

Az egészség és a teljesítmény szolgálatában

Tizennegyedik alkalommal rendezi meg  az Országos Sporttudományi Kongresszust Pécsen a Magyar Sporttudományi Társaság a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karával közösen.


A tudományos ülésen több, mint kétszázan vesznek részt, akik szakmai előadások keretében  ismerkedhetnek meg az előző évek hazai és nemzetközi sportszakmai tudományos kutatások eredményeivel.


Az idei esztendő mérföldkő a társaság tudományos életében, hiszen ilyen nagyszámú előadó − egy helyen egy időben − még nem tartott előadást rendezvényeiken. Három napra Pécsre költözik a magyar sporttudományos szakma, ugyanis  az első nap a plenáris ülésen elhangzó nyolc előadáson túl, két szekcióban – társadalom- és természettudomány − kilencven előadás és több, mint hatvan rövid szóbeli prezentáció hangzik el. Az előadók jelentős része a magyar sportszakembereket képző intézményekből érkezik, de jön előadó az Egyesült Királyságból, Csehországból, Szerbiából és Lengyelországból is.


A kongresszuson a „Sporttudomány az egészség és a teljesítmény szolgálatában” mottó keretében terítékre kerülnek a sporttudomány területét teljes egészében lefedő témák, a természettudományos kutatási eredmények és a társadalomtudományi elemzések bemutatása mellett. Szó lesz az olimpia, a versenysport, az egyetemi sport, az utánpótlás-nevelés fontosságáról ugyanúgy, mint a sportorvoslás helyzetéről, a prevencióról, rehabilitációról, a sportpszichológiáról, de a  sport-innováció, a sportgazdaság, a sportjog, a sportélettan, a sportpedagógia kérdései is megvitatásra kerülnek.

Utoljára frissítve: 2017-06-01 22:27:41

További híreink
Egyetlen gól esett csupán
Labdarúgó Világbajnokság: Irán-Spanyolország 0-1
2018-06-20 22:44:42, Hírek, Sport Bővebben
Egy felejthető, unalmas meccs
Labdarúgó Világbajnokság: Uruguay-Szaúd-Arábia 1-0
2018-06-20 19:46:01, Hírek, Sport Bővebben
A győztes gól hamar meglett
Labdarúgó Világbajnokság: Portugália-Marokkó 1-0
2018-06-20 18:35:42, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt nyomoz a NAV Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgat...
Bővebben >>