. Ma Emma napja van.
Az elsők között hat baranyai
2018-12-17 02:21:43
Az elsők között hat baranyai

Az elsők között hat baranyai

Egyenként 15.000 euró értékű WiFi4EU-utalványt vehettek át a WiFi4EU pályázaton nyertes települések.


Pályázati úton összesen 42 millió eurót osztottak szét, a kiválasztott települések a támogatást wifi-pontok létrehozására használhatják  fel a közösségi élet színterein, úgy mint a városházán, közkönyvtárban, múzeumban, parkokban és egyéb nyilvános helyeken. Mind a 2800 wifipont ingyenesen, legalább három évig hozzáférhető lesz.

Mint  Marija Gabriel, a digitális gazdaságért és társadalomért felelős  uniós biztos elmondta, az első WiFi4EU-pályázati felhívásnak köszönhetően Európa-szerte 2800 településen több ezer európai polgár és Európába látogató számára nyílik meg a lehetőség az  ingyenes internet-hozzáférés előtt a közösségi élet színterein.


Kitért arra is, hogy az Európai Unióban a digitális egységes piaci stratégia kulcsfontosságú része az internet-hozzáférés javítása. A WiFi4EU-program egy újabb  lépés afelé, hogy ez mindenki számára valósággá váljon, ugyanis számtalan európai polgárnak teszi majd lehetővé az ingyenes internet-hozzáférést, amelynek köszönhetően nemcsak tájékozottabbak lehetnek, de új kapcsolatteremtési lehetőségek is megnyílnak előttük. Mindez pedig végső soron az unió társadalmát és gazdaságát fogja erősíteni.


Hangsúlyozta, az Európai Elektronikus Hírközlési Kódex és az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testületének (BEREC) létrehozásáról szóló, nemrég jóváhagyott szabályok várhatóan fellendítik a nagy sebességű és magas minőségű hálózatokba történő beruházásokat az unió minden szegletében, még a legtávolabbi területeken is, elősegítve, hogy az internet mindenki számára elérhetővé váljon.


A cél, hogy az európai polgárok és vállalkozások nagyobb védelmet élvezzenek, és hozzáférjenek megfizethető hírközlési szolgáltatásokhoz, többek között e-kormányzati, e-egészségügyi és online banki szolgáltatásokhoz, illetve a video-hívásokra alkalmas internetkapcsolathoz.


Magyarország kilencvenegy települése került be a programba elsőként, Baranyából Baksa, Beremend, Bogádmindszent, Bóly, Palkonya és Villánykövesd.


A WiFi4EU-támogatásból kiépített hálózatok ingyenesek és reklámoktól mentesek lesznek, és használatukhoz a felhasználóknak nem kell megadniuk személyes adataikat. A települések a támogatást olyan hálózatok kiépítésére kapják, amelyek nem csupán a már létező, hasonló minőségű ingyenes magán- vagy nyilvános szolgáltatások ismétlését jelentik. A wifi-telepítő vállalkozásokkal a települések kötnek szerződést, és az ő feladatuk lesz a wifi-pontok kiépítése és karbantartása.


A következő két évben további három WiFi4EU pályázati felhívást tesznek közzé, a már eredménnyel zárulttal együtt a négyre, összesen  120 millió eurót fordít az  Európai Bizottság összesen 8000 település ingyenes wifi hálózatának kiépítésére, wifi pontok létrehozására. A településeket jelentkezési sorrendjük alapján választják ki.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
Bővebben >>