. Ma Márk napja van.
Az érdeklődőből egyszer vásárló lesz
2014-08-08 02:18:47
Az érdeklődőből egyszer vásárló lesz

Az érdeklődőből egyszer vásárló lesz

Péntektől huszonegyedik alkalommal fogadja a vásárlátogatókat és a szakmai közönséget a Szentlőrinci Gazdanapok.

 

A kezdeti időszakban a kiállítók száma alig haladta meg a tízet, jelenleg pedig több mint négyszázan mutatkoznak be a szakmai napokon. A Hódmezővásárhelyi Állatkiállítás és Vásárral egy időben induló mezőgazdasági szakvásárt, ma már a négy legjelentősebb között tartják számon, idén augusztus 8 és 10. között rendezik meg.


- Az eltelt huszonegy év alatt a Szentlőrinci Gazdanapok bekerült a köztudatba - mondja Sigora Irma, a kiállítást szervező Baranya Megyei Vállalkozói Központ igazgatója. - Már vannak olyan kiállítók, aki decemberben jelezték, részt kívánnak venni a szakmai napokon. Egyre inkább fontosnak tartják a gazdálkodók, a mezőgazdasági gépeket és egyéb az agráriumhoz, élelmiszeriparhoz kapcsolódó termékeket forgalmazó, előállító cégek, vállalkozások, hogy megjelenjenek rajta. Mind többen ismerik fel a vásárlókkal, a partnerekkel való személyes kapcsolat jelentőségét, mert lehet, hogy a vásár ideje alatt nem kötnek üzletet, de később a most csak érdeklődőként náluk megforduló a vásárlójuk lehet.

 

Ebben az esztendőben is jelentős számban jelennek meg a vásáron a mezőgazdasági gépeket, berendezéseket gyártók és forgalmazók, de ott lesznek a kiállítók sorában az élelmiszergyártó cégek ugyanúgy, mint az alapanyagot előállító gazdasági társaságok, egyéni gazdálkodók. A Szentlőrinci Gazdanapok megrendezéséhez támogatást nyújt a szaktárca mellett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is, ez utóbbi külön standon is kiállít.  


- Közvetlen szakmai kapcsolat, partneri viszony jött létre a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat és a vállalkozói központ között. A gazdálkodókat tömörítő gazdasági önkormányzat elsődleges célja, hogy minél közelebb kerüljenek a termelőkhöz, középpontba helyezve a vidékfejlesztést, a helyi gazdaság élénkítését. Mindehhez a vállalkozóvá váláshoz szükséges tanácsadással tudunk a magunk részéről hozzájárulni - emeli ki a Baranya Megyei Vállalkozói Központ igazgatója.


A Szentlőrinci Gazdanapok elsősorban agrárvásár, de mint mindig most is számos program várja azokat is, akik nem csak üzleti, szakmai megfontolásból érkeznek. A Nagy Talajművelő Show ugyan a szakembereknek szól, de mindig szép számban vesznek rajta részt a vásárlátogatók is. A lovas programok sorában pedig a Szentlőrinci Vágta a Nemzeti Vágta előfutama számíthat sok érdeklődőre, s sok nézője lesz várhatóan a juhterelési és pásztorkutya bemutatóknak, a gyerekek körében pedig, mint minden évben a legnagyobb sikert a gólyalábasok attrakciói, az őshonos állatokat bemutató udvar interaktív foglalkozásai és az állatsimogató aratja majd.


- Ez a harmadik esztendő, hogy a Gazdanapok ad otthont a Nemzeti Vágta előfutamának a Szentlőrinci Vágtának.  Bízunk benne, hogy hosszú távon ez is az állandó programok sorát gyarapítja majd, s olyan népszerű lesz a látogatók körében mint például a hidegvérű lovak szemléje - mondja Sigora Irma.


Az augusztus második hétvégéjén sorra kerülő agrárvásáron a szakmai programok keretében idén is megrendezésre kerül a hagyományos agrárfórum, s külön szaknapon vitatják meg az ágazat helyzetét a méhészek is. E mellett az uniós forrás felhasználásával felépült Kistermelők Háza is megnyitja kapuit,  ami a jövőben újabb lehetőséget teremt a helyi termelőknek, kézműveseknek arra, hogy bemutatkozzanak, s közvetlenül értékesíthessék a terményeiket. E mellett  a tervek szerint ünnepélyesen, egy szakmai konferencia keretében átadásra kerülő épület  egész évben nyitva tart majd, találkozó és rendezvénytérként is működik, helyet adva termékbemutatóknak, kóstolóknak ugyanúgy, mint szakmai napoknak, tanfolyamoknak.

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>