. Ma Lukrécia napja van.
Az eredeti tervek szerint zajlik a felújítás
2020-05-31 21:30:19
Az eredeti tervek szerint zajlik a felújítás

Az eredeti tervek szerint zajlik a felújítás

Az eredeti tervek szerint zajlik  a Pécsi Bazilika restaurálása, felújítása,  modernizálása.


A Pécsi Szent Péter- és Szent Pál-székesegyház felújítása az elmúlt év szeptembere óta folyamatos, viszont a munkálatok miatt  az elmúlt hónapokban több alkalommal be kellett zárni.. A fejlesztések márciusban újabb fázishoz érkeztek, amelynek köszönhetően ismét megnyitotta kapuit, de csak rövid időre, a  járvány-helyzetre való tekintettel újból bázárták. Ennek ellenére a restaurálási munkálatok nem álltak le, a szakemberek betartva a rendelkezéseket, a templomtérben, az altemplomban, a kápolnákban és további helyiségekben dolgoznak.


Mivel az egyes modernizálási folyamatok összefüggnek, még nincsenek teljesen kész, teljesen lehatárolható területek a bazilikában. Már mindenhol elkészült a fűtésrendszer korszerűsítése, a Mária kápolnában, a Szent Mór kápolnában, valamint a sekrestyében befejeződött a festésrestaurálás. Folyamatosan zajlik a padok beszerelése, több csillár renoválása is befejeződött már. A szószék restaurálása is megkezdődött és zajlik a déli mellékhajó,, valamint a nyugati kapu felújítása, a déli kapué  már befejeződött.  


A járványhelyzetre való tekintettel jelenleg  is zárva tart a Székesegyház., a szentmiséket a Belvárosi templomból közvetítik élőben hétköznap 7.00 órakor és vasárnap 10.00 órakor

Utoljára frissítve: 2020-05-31 21:31:47

További híreink
Lemerünk ülni a kedvenc padunkra?
A koronavírus-járvány miatt megváltozott köztérhasználati szokásokat vizsgálja egy wuhani egyetemmel a Pécsi Tudományegyetem.
2020-07-08 21:32:04, Hírek, Környezetünk Bővebben
Ismét látható a Spirál
A Nagyharsányi Szoborpark vadonatúj fogadóépülete és az új Kikerics panorámasétány átadásának hetében befejeződött a szabadtéri szoborkiállítás emblematikus darabjának, B...
2020-07-05 19:48:34, Hírek, Környezetünk Bővebben
Az Odú-egy különleges installáció
Fusz György, Ferenczy Noémi-díjas keramikus- és szobrászművész kiállítása „belakja” a Zsolnay Kulturális Negyed m21 Galériájában teljes teret.
2020-07-02 14:29:04, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az ifjúsági foglalkoztatásának támogatásához intézkedéscsomagot állított össze az Európai Bizottság.
Bővebben >>