. Ma Emma napja van.
Az eredeti tervek szerint zajlik a felújítás
2020-05-31 21:30:19
Az eredeti tervek szerint zajlik a felújítás

Az eredeti tervek szerint zajlik a felújítás

Az eredeti tervek szerint zajlik  a Pécsi Bazilika restaurálása, felújítása,  modernizálása.


A Pécsi Szent Péter- és Szent Pál-székesegyház felújítása az elmúlt év szeptembere óta folyamatos, viszont a munkálatok miatt  az elmúlt hónapokban több alkalommal be kellett zárni.. A fejlesztések márciusban újabb fázishoz érkeztek, amelynek köszönhetően ismét megnyitotta kapuit, de csak rövid időre, a  járvány-helyzetre való tekintettel újból bázárták. Ennek ellenére a restaurálási munkálatok nem álltak le, a szakemberek betartva a rendelkezéseket, a templomtérben, az altemplomban, a kápolnákban és további helyiségekben dolgoznak.


Mivel az egyes modernizálási folyamatok összefüggnek, még nincsenek teljesen kész, teljesen lehatárolható területek a bazilikában. Már mindenhol elkészült a fűtésrendszer korszerűsítése, a Mária kápolnában, a Szent Mór kápolnában, valamint a sekrestyében befejeződött a festésrestaurálás. Folyamatosan zajlik a padok beszerelése, több csillár renoválása is befejeződött már. A szószék restaurálása is megkezdődött és zajlik a déli mellékhajó,, valamint a nyugati kapu felújítása, a déli kapué  már befejeződött.  


A járványhelyzetre való tekintettel jelenleg  is zárva tart a Székesegyház., a szentmiséket a Belvárosi templomból közvetítik élőben hétköznap 7.00 órakor és vasárnap 10.00 órakor

Utoljára frissítve: 2020-05-31 21:31:47

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
Bővebben >>