. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Az eredmény önmagáért beszél....
2018-06-25 21:02:58
Az eredmény önmagáért beszél....

Az eredmény önmagáért beszél....

Mostantól kezdve párhuzamosan megrendezett mérkőzésekkel hasít tovább az oroszországi labdarúgó világbajnokság!


Ez azt jelenti, hogy minden nap két időpontban összesen négy mérkőzést rendeznek. Van csoport, ahol ennek lesz jelentősége és van olyan is, ahol nem. Az A-csoport ez utóbbi kategóriába tartozik, Oroszország és Uruguay Szamarában dönti el egymás között a csoportelsőséget, míg Szaúd-Arábia és Egyiptom egy kötelezően lejátszandó egymás elleni találkozóval elbúcsúzik a világbajnokságtól.


Ami a csoportelsőségért zajló küzdelmet illeti, a két oldalon hármat illetve négyet változtattak a szövetségi kapitányok az előző körben látott kezdőcsapatokon. Óscar Washington Tabárez együttesében szerkezetváltás is történt, 3-5-2 lesz majd a felállás, kikerült a csapatból Giménez, Varela, Cristían Rodríguez és Carlos Sánchez is, helyüket Coates, Lucas Torreira, Nandez és Laxalt veszi majd át.


Az oroszoknál Sztanyiszlav Csercseszov a védelemből Mario Fernandest és Zsirkovot, a középpályáról pedig Golovint ültette a kispadra, helyettük ezúttal Szmolnyikov, Kudrjasov és Mirancsuk kap majd lehetőséget. Egészen biztosan telt ház várja majd a küzdő feleket a szamarai stadionban és fantasztikus hangulat lesz!


Következik tehát egy nagyon szimpatikus európai középcsapat és egy világsztárokkal megtűzdelt dél-amerikai alakulat csatája a csoportelsőségért!


Az uruguayi kezdőcsapat: Muslera – Coates, Godín, Cáceres – Nandez, Vecino, Torreira, Bentancur, Laxalt – Suárez, Cavani Szövetségi kapitány: Óscar Tabárez
Az orosz kezdőcsapat: Akinfejev – Szmolnyikov, Kutyepov, Ignasevics, Kudrjasov – Szamedov, Zbonyin, Mirancsuk, Gazinszkij, Cserisev – Dzjuba Szövetségi kapitány: Sztanyiszlav Csercseszov
Játékvezető: Malang Didiu (Szenegál)
Nézőszám: 41970 fő


1. perc: A tiszta fehérben játszó oroszok végeznek el kezdőrúgást! Uruguay a szokásos kék-fekete szerelésében látható! A szenegáli Malang Didiu vezeti ezt az összecsapást!
9. perc: Gazinszkij felrúgja 18 méteren Bentancurt, jár a sárgalap és a szabadrúgás!
10. perc: ÉS OTT A GÓL!!! VEZET URUGUAY! Suárez elvégzi a szabadrúgást, gyönyörűen teker a jobb alsóba! 1:0
13. perc:  Kutyepov ugratja ki Dzjubát a baloldalon, akinek a beadását középen Cserisev tűzi kapura 17-ről, Akinfejev és a védők közös erővel takarítanak!
17. perc: FÖLÉ!!! Dzjuba fejel az ötösről, balról ívelt be egy szögletet Cserisev!
22. perc: Ott a második! Egy baloldali beadást középen Laxalt elé fejelnek, aki 24-ről lövi kapura, Cserisev lábán megpattan és így kerül a bal alsóba! 2:0
28. perc: Szmolnyikov lökte Vecinót, Didiu bíró adta a sárgát! Talán túlzás de ez van!
35. perc: HOPPÁ!!! Szmolnyikov kiáll! Most Laxaltot rúgja fel a baloldalon, ez sokkal inkább sárga, az a baj, hogy a második!
37. perc: Emberhátrányban tehát cserélnek az oroszok! Mario Fernandes jön, Cserisevet hozza le Csercseszov!
45. perc: Kettőt hosszabbított Malang Didiu, majd lefújja a félidőt!


Sokkal jobban játszi Uruguay az oroszoknál akkor is, ha a hazaiaknak megvoltak a helyzetei az első félidőben. A második gólhoz egy kis szerencse is kellett, de a jó csapat azt is megkapja ugyebár. A kiállítás után lelassult a meccs, az oroszok védekezésre rendezkedtek be és nagyon óvatossá vált Meglátjuk, mit hoz a második félidő, de az már most biztos, hogy az oroszoknak nagyon nehéz dolguk lesz! Pihenünk!


46. perc: Újabb csere lesz az oroszoknál! Gazinszkij marad a padon, Kuzjajev áll be! Uruguay elkezdi a második félidőt!
54. perc: Kuzjajev megy el egy szép esernyőcsel után a jobboldalon, de beadni már nem tud, mert kiment a labda! Kirúgás!
60. perc: Jön az utolsó orosz csere! Mirancsuk hagyja el a pályát, Szmolov érkezik!
63. perc: Uruguay is cserél! Bentancur helyére érkezik De Arrascaeta!
69. perc: GODÍN!!! Honnan lőtt? Csak úgy felrúgja a labdát 80 méterről, a jobb kapufától 5 méterre pottyan le a labda! Hát ha ez bemegy…
72. perc: Nandez is lemegy uruguayi oldalon! Cristían Rodríguez váltja!
83. perc: Cristían Rodríguez kap labdát a baloldalon, jó 20 méteres lövését Akinfejev védi, a kipattanót a védelem takarítja el!
90. perc: GÓL!!! Ott a harmadik! Cavaninak is megvan az első gólja a vébén! Egy jobboldali szögletet középen Godín fejel kapura, Akinfejev véd, de a kipattanót a PSG csatára már bepofozza! 3:0! Négy perc lesz a hosszabbítás!
93. perc: Utoljára cserél Uruguay! Maxi Gómez érkezik, aki Cavanit váltja!
95. perc: Eddig tartott a csoportelsőségről döntő ütközet, Malang Didiu lefújta!


Mérsékelték a tempót a srácok a második félidőben, ettől függetlenül Uruguay ellenőrzése alatt tartotta a meccset és a harmadik góllal még egyértelműbbé tették fölényüket. Az orosz szurkolók így se, lehetnek csalódottak, hiszen a világbajnokság előtt sokkal rosszabbnak látszott a Szbornaja helyzete, mint amilyen jelenleg. Sokan ugye attól féltek, hogy az első két meccs megnyerése is hatalmas nehézségekbe fog ütközni, ám aztán ismerjük az első két csoportkör eredményeit.


A meccs előtt arról értekezett az orosz sajtó, hogy ha vereség lesz a vége, akkor az kalkulálható, ez végül be is jött. Emberhátrányban még a támadásokra is futotta. Ha ilyen kulturáltan játszik ez a csapat, akkor a nyolcaddöntőben a spanyolok vagy a portugálok ellen bármi megtörténhet!                                                                                                                          (Haász Rudolf )

Utoljára frissítve: 2018-06-26 11:31:04

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pia, drog, függőségek. Bár a probléma minden esetben összetett, a legújabb kutatások szerint a háttérben ADHD ...
Bővebben >>