. Ma Andrea napja van.
Az év női példaképei lettek Baranyában
2019-03-17 21:27:06
Az év női példaképei lettek  Baranyában

Az év női példaképei lettek Baranyában

A Munka és Család – A nők munkaerő-piaci helyzetének javítása és Nő-Köz-Pont létrehozása Pécsett  címmel zajló uniós forrásból megvalósuló projekt részeként  keresték az Év női példaképét Baranyában.
 
A pályázat elsődleges  célja az volt, hogy bemutassa és elismerje azokat a Baranya megyei nőket, anyákat, akik a munka és a családi élet területén is helytállnak és mások számára is példaként szolgálhatnak. Bárki jelölhette saját magát, illetve olyan barátját, rokonát, ismerősét, akit érdemesnek tartott. A több tucat jelölés közül a döntőbe a Nő-Köz-Pont tanácsadó testületéből álló zsűri véleménye alapján tizenegyen  jutottak. A végső sorrendet  facebookos közönségszavazással döntötték el.


Az első helyen Mesnyi Éva végzett, aki ápolónőként az egyik legnehezebb szakterületen, a Pszichiátriai klinikán dolgozik, a betegágy mellett, 12 órás nappali és éjszakai beosztásban. A kórházi osztályon végzett munkája mellett házi szakápolást végez.  A férjével 37 éve élnek boldog házasságban. Négy felnőtt gyermekük mellett nevelőszülőként még négyet  fogadtak családjukba.


A második  Krizics Zsanett lett, aki 2010 óta szülőfaluja, Márok polgármestere. Ez idő alatt több szervezetet is létre hozott, vezette azokat,  sokat tett a település fejlődése érdekében. Saját és családjának magánéletét súlyos egészségügyi gondok nehezítették, amelyet sikeresen leküzdöttek és párjával, valamint két gyermekükkel a polgármesteri teendőkkel összeegyeztetve kiegyensúlyozott életet élnek.


A harmadik pedig Somogyiné Lakos Erika, aki több évtizede tartó tanári pályája mellett, 30 éve alapította meg Szentlőrincen az  Arabeszk Tánccsoportot, amellyel országos és nemzetközi versenyeken vesznek részt, amelyekről megszámlálhatatlan bajnoki címmel tértek haza. A tánccsoportot Nívó Díjjal tüntették ki.  Somogyiné Lakos Erika eddigi munkásságát  a Berczik Sára Díj mellett, a Koreográfusi Díjjal, valamint Szentlőrinc Város Ifjúsági és Sport Díjával ismerték el. Tanítványai szerint is fáradhatatlan, hiszen öt gyereke mellett mindenre jut ideje.

(fotó: Földesi Mihály)

Utoljára frissítve: 2019-03-17 21:58:39

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Húsvétvasárnap kell majd a nyári időszámításra átállni, és ennek a sok negatív következménye mellett van egy k...
Bővebben >>