. Ma Ferenc napja van.
Az idei Villányi Vörösbor Fesztiválon gigantikus kultúrszüret lesz
2022-09-30 02:57:02
Az idei Villányi Vörösbor Fesztiválon gigantikus kultúrszüret lesz

Az idei Villányi Vörösbor Fesztiválon gigantikus kultúrszüret lesz

Közel 100 kulturális programmal, gigantikus fesztivál hangulattal és a régió legjobb vörös boraival várják idén is a szervezők Villányba a látogatókat szeptember 30. – október 2. között.


Borbarangolás, pincetúrák, szüreti felvonulás, táncház, gyerekprogramok és közel 30 koncert várja a családokat a 34. alkalommal megrendezlsre kerülő három napos vörösbor ünnepre.  A Villányi Vörösbor Fesztivál az ország egyik leghíresebb borászati-kulturális rendezvénye, amelyre évente több ezer látogató érkezik Villányba, a bor városába. Az önkormányzat szervezésében a borászatok és pincészetek összefogásával megrendezett három napos nyár-záró és ősz-köszöntő rendezvény minden évben október első hétvégéjére várja a bor-, a gasztro-kultúra, a hagyományőrzés és a művészetek iránt érdeklődő vendégeket.

A három napos ünnepi hétvégére az idén is közel 30 borászat és számos neves pincészet települ ki a Rendezvénytérre a legjobb vörös boraival, a legendás Pincesoron pedig a régió borai mellett koncertek és étel-különlegességek, a Diófás téren és a Fő téren pedig koncertek, gyerekprogramok és ismeretterjesztő előadások várják a látogatókat.


Pénteken a délelőtti, délutáni pincetúrák és -látogatások, tárlatvezetések után este hat órakor nyitják meg hivatalosan a rendezvényt táncházzal, majd Gájer Bálint, Rudán Joe, a Bohemian Brass Band és a Neoton Família sztárjai adnak koncertet.

Szombaton többek között lesz virágkötészeti bemutató, valamint kézműves foglalkozások, gyerekkoncert, valamint megrendezik a hagyományos szüreti felvonulást és lesz  hordócsapolás is. Délután fellép a Bartók Béla Férfikar, a Cimbaliband, a Villányi Ifjúsági Fúvószenekar és a Planina zenekar.

Várhatóan a legtöbb látogatót szombaton este a tűz- és fényprodukciók, Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, a Vivat Bacchus, a Bagossy Brothers Company, a Made in B, a Brass on the Road és a húszéves Nihil Chips koncertjei vonzzák  majd.

Vasárnap délelőtt ökumenikus istentiszteletet tartanak, délután fellép az Apacuka Zenekar és a Monarchia Operett.

További híreink
Rotary Advent és jótékonysági színházi előadás
A Rotary Club Pécs a szegedi Szentgyörgyi Albert Rotary Club mintáját követve rendezi meg esztendőről esztendőre a Rotary Adventet.
2023-12-02 21:19:18, Hírek, Környezetünk Bővebben
Kisgyerekek rajzai a dzsámin
Gyerekrajzokból készült fényfestés teszi hangulatosabbá Pécsett az adventi vásárt.
2023-12-01 10:55:42, Hírek, Környezetünk Bővebben
Még több vonzó és látogatóbarát interaktív elem
Befejeződött A pécsi Világörökségi Negyed fejlesztése címet viselő projekt.
2023-11-30 22:21:17, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egyszer s mindenkorra vége a fényűző életnek. A pénzügyőri akcióval érintett bűnszervezet számlagyárként működ...
Bővebben >>