. Ma Márk napja van.
Az iskolások körében népszerűsítik
2019-04-09 13:56:56
Az iskolások körében népszerűsítik

Az iskolások körében népszerűsítik

Iskolában népszerűsíti a vadhúsfogyasztást a Baranya Megyei Önkormányzat, a Baranya Megyei Vadászkamara, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Baranya Megyei Szervezete.


A programba neves éttermeket is bevontak, így a diákok a harkányi Tenkes-csárda, a bólyi Kiskastély és a villányi Bock étterem séfjeinek ételeit kóstolhatják. A program célja, hogy már iskoláskorban megszerettessék a vadhúst a fiatalokkal, ugyanis az nem tartalmaz antibiotikumot, a vad biztosan nem kap génmódosított takarmányt. Húsának alacsony a kalória és zsírtartalma, sok benne a fehérje, ásványi anyagokban gazdag és nagyon ízletes.

A három szervezet az általuk útjára indított kezdeményezéssel a vadhúsfogyasztást szeretné mind szélesebb körben népszerűsíteni. Ennek érdekében már az elmúlt esztendőben a Szentlőrinci Vadásznapon, valamint a Szentlőrinci Gazdanapokon is tartottak hasonló bemutatót, amelyeken pillanatok alatt elfogyott a több kilónyi vadhúsból készül szarvas pörkölt.


A vadhús az emberek étkezési kultúrájában évszázadokon át jelentős része volt, azonban az ebből készült ételek már hosszú ideje a gasztronómia perifériájára szorultak, nemcsak hazánkban, de egész Európában. Hazánk vadászati nagyhatalom, mind mennyiségben, mind minőségében a világon egyedülálló vadállománnyal rendelkezünk. A vadhús fogyasztásában azonban Európában az utolsók között vagyunk, évente 6-7000 tonna vadhús kerül a piacra, az egy főre eső mennyiség negyven dekagramm. Miközben például Svédországban a lakosság 61 százaléka hetente legalább egyszer eszik vadhúsból készült ételt, négy százaléka pedig rendszeresen. Ott az egy főre eső vadhús mennyisége eléri az 1,7 kilogrammot.

Utoljára frissítve: 2019-04-09 14:00:52

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pia, drog, függőségek. Bár a probléma minden esetben összetett, a legújabb kutatások szerint a háttérben ADHD ...
Bővebben >>