. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Az italozásnak késelés lett a vége
2017-03-16 20:50:47
 Az italozásnak késelés lett a vége

Az italozásnak késelés lett a vége

A Pécsi Törvényszék bűnösnek mondta ki B. T. vádlottat, s jogerősen életveszélyt okozó testi sértés bűntettében 2 év 6 hónap börtönre és 3 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte.

A vádlott a Mecseken egy saját kézzel, kőből, fából és sárból épített, egy szobából és konyhából álló házban lakott egyedül. A cselekmény előtt, körülbelül 2-2,5 héttel korábban költözött a házba a vádlott ismerőse, a sértett is. Aznap, 2016. augusztus 23-án délután együtt italoztak, majd  öt óra körül megjelent a vádlott még egy ismerőse, így már hármasban folytatták tovább. Estére a vádlott és harmadik társuk összevesztek, aki ezt követően elment.  A házban maradtak  csaknem  éjfélig  tovább ittak, amikor is a vádlott lefeküdt, a sértett pedig a konyhában hallgatta a rádiót.

Kis idő múlva azonban a vádlott felébredt a rádió hangjára, kiment a konyhába, ahol szóváltásba keveredett a sértettel. Ennek során kést vett magához és azzal, a még álló helyzetben lévő sértett felső teste irányába  szúrt többször is, aki védekezésképpen felemelte bal karját, így a szúrások az alkarját, illetve tenyerét sebezték meg, az újabb  szúrások azonban a sértett mellkasát és hasát érték, aki ezt követően összeesett.

Az ittas vádlott a történtek után aludni ment. A sértett a konyhában feküdt le, azonban  fájdalmai voltak, ezért többször kérte a vádlottat, hogy értesítse a mentőket és adjon neki vizet, akit azonban hiába szólongatott, nem ébredt fe. Amikor a vádlott a reggel felébredt, látva a sértett sérüléseit, elindult, hogy  segítséget hívjon. Ennek során egy férfi mobiltelefonját kérte el, arról 6 óra 45 perckor értesítette a mentőket.


A testüregbe hatoló szúrt sérülések közvetlen életveszélyes állapotot idéztek elő a sértettnél, amelyek szakszerű és gyors  orvosi beavatkozás nélkül a sértett halálához vezettek volna.

Utoljára frissítve: 2017-03-16 20:51:44

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>