. Ma Emma napja van.
Az NB-I.-be jutásért játszanak
2016-05-31 08:25:46
Az NB-I.-be jutásért játszanak

Az NB-I.-be jutásért játszanak

Az NB II. közép csoportjának élén végzett  az alig egy éve alakult  PTE-PEAC futsal csapata.


A bajnokság elején, de még a felénél sem gondolták volna a pécsi futsalosok, hogy bajnoki aranyéremnek örülhetnek majd május végén, ám a kemény munka meghozta gyümölcsét. A PTE-PEAC gárdája nagy csatában ugyan, de megelőzte a kétszeres magyar bajnok Rudolf Gergellyel felálló Dunakeszi együttesét is.


Az elmúlt év augusztusában még Pap Csaba edzővel indult el a bajnoki évad, azonban miután ő elköltözött  Pécsről,  Horváth Gábor és Máté Győző vette  a csapat irányítását,   Gyüdi Balázs Zoltán kapusedzővel karöltve. Miután nem ismerték  a csoport többi szereplőjét, az erőviszonyokat a bajnokság elején úgy gondolták a reális esély a hatodik-hetedik hely  elérésére van. Az erős őszi idény után azonban, már arról ábrándoztak, akár a dobogóra is felállhatnak.  Tavaszra pedig  jól összeállt a védekezésük is, egyre több meccset zártak győzelemmel, tizennégy meccsből tizenhármon sikerült megszerezniük a győztesnek járó három pontot, egyetlen egyszer, a Dunakeszi otthonában kaptak csak ki, így az utolsó forduló előtt egyetlen pont is elég lett volna a bajnoki címhez.


 A harmincadig fordulóban Piliscsabára, a végül negyedik helyen záró együtteshez látogattak a pécsiek, ahol gigászi küzdelmet követően tudták megszerezni a győzelmet, amit a szezon legjobb mérkőzéseként tartanak számon. A 3-1-es félidőt követően tudtak fordítani,  megérdemelten hozták el a három pontot, ezzel pedig bebiztosították a bajnoki aranyérmet.


Most a rájátszások következnek, ahol már az NB I.-be kerülés a tét. A PTE-PEAC futsal csapata legközelebb június 6-án, hétfőn 20 órakor lép pályára  a Lauber Dezső Sportcsarnokban a keleti csoport győztese ellen.

Utoljára frissítve: 2016-06-01 09:47:51

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>