. Ma Márk napja van.
Az öregedés művészete
2018-10-03 02:17:24
Az öregedés művészete

Az öregedés művészete

Kortalan tudomány címmel rendez konferenciát és fesztivált a Pécsi Tudományegyetem Transzdiszciplináris Kutatások Intézete.

Az október 3 és 7 között első alkalommal megrendezésre kerülő esemény jó lehetőség arra, hogy a város lakói  megismerjék az egyetem kutatóinak és az ott oktató művészek munkáit. A Kortalan Tudomány Konferencia és Fesztivál szervezőinek elsődleges célja  közelebb vinni az emberekhez a  tudományt, a művészetet, s rávilágítani a köztük lévő kapcsolatokra. Az ennek jegyében megszületett Öregedés művészete (Art of Ageing)” címet viselő eseménysor egyaránt szolgálja informálódást és a szórakozást. Az öregedést nemcsak biológiai folyamatként veszi górcső alá, hanem egy általános és univerzális folyamatként is,  ami az idő múlását jelzi.  

Ennek jegyében a rendezvényt  két fő programsorozat alkotja. Az egyik az október 3 és 5 között a Jókai Rendezvényközpontban megrendezésre kerülő konferencia, ahol  négy szekcióban  érdekesebbnél érdekesebb előadások hangzanak el angolul és magyarul. Ismert  hazai és külföldi tudósok, valamint számos szakértő mutatja be kutatási területeit, mindenki számára közérthető nyelven. Az előadások témái érintik egyebek mellett az idősek kognitív hanyatlását, az aktivitás egész életen át való fenntartását, valamint az öregedéssel sok esetben kapcsolatba hozott betegségek megelőzését.

Október 4-én délutántól indul útjára a kulturális események sora, amelyek egészen vasárnap estig tartanak. A programok között az érdeklődők filmeket tekinthetnek meg, három nemzetközi hírű zongoraművész koncertjét hallgathatják meg a Művészeti Kar Liszt Hangversenytermében, de lesznek kreatív workshopok, de még borkóstoló is. A fesztivál központi helyszíne a Nádor Galéria lesz, ami  az előadások mellett, számos kiállításnak is helyet ad, s mint fesztivál központ is működik.

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról. ...
Bővebben >>