. Ma Petra napja van.
Az új eszközök segítik a lélegeztetett gyermekek gyógyítását
2023-05-30 02:15:13
Az új eszközök  segítik a lélegeztetett gyermekek gyógyítását

Az új eszközök segítik a lélegeztetett gyermekek gyógyítását

Speciális gyógyszerporlasztó és lélegeztető gép párásítására szolgáló készülékeket vásárolt a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika Intenzív Osztálya.

Immár hagyomány, hogy az Országos Jótékonysági Vadásztársaság rendszeresen megajándékozza – több más kórházzal együtt – a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinik Klinikáját. Az elmúlt években ultrahang és elektroterápiás készüléket, valamint digitális, hordozható mellkas-szívó berendezéséhez nyújtottak segítséget a jótékony vadászok.

A gyermekklinika  Intenzív Osztályán évente több mint 300 gyermeket látnak el, mint regionális centrum fogadja a délnyugat-dunántúli régió valamennyi súlyos állapotba kerülő kis betegét is. Közülük nagyjából minden ötödik  lélegeztetésre szorul, ezért  is döntöttek úgy, hogy ezúttal a támogatást a lélegeztetett betegek gyógyszerelésében használatos eszközök beszerzésére fordítják.

Mint Rózsai Barnabás, az Intenzív Osztály vezetője elmondta, a lélegeztetett betegek esetében a maszkon keresztüli gyógyszerporlasztás nem alkalmazható, mert nem csatlakoztatható  a lélegeztető tubushoz. A speciális porlasztó a lélegeztető gép rendszerébe csatlakoztatható, és a légző kör megszakítása nélkül alkalmas arra, hogy gyógyszert juttasson a légutakba. A párásító készülék pedig 100 százalékos páratartalmával  megakadályozza a légutak kiszáradását. (fotó: Csortos Szabolcs)

További híreink
Gyémánt Díjas tervezőgrafikusok
A Marketing Summit Konferencián adták át az idei év Városmarketing Gyémánt Díjait.
2023-10-02 02:21:36, Hírek, Környezetünk Bővebben
Több ezer beteg életét könnyítik meg
Egy, az egész régióban úttörő újításnak köszönhetően a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Neurológiai Klinikáján már távolról is elvégezhető a Parkinson-kór kezeléséb...
2023-10-01 21:10:03, Hírek, Környezetünk Bővebben
Utánanézett kik a meghívói
A Pannon Filharmonikusokkal lépett fel először hazánkban Jennifer Pike.
2023-09-30 21:14:56, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Marketing Summit Konferencián adták át az idei év Városmarketing Gyémánt Díjait.
Bővebben >>