. Ma Emma napja van.
Az ünnepek után szomorú lesz a sorsuk
2019-12-27 21:09:36
Az ünnepek után szomorú lesz a sorsuk

Az ünnepek után szomorú lesz a sorsuk

Az ajándékba megvásárolt élő állatok az ünnepek után sok esetben unott teherként az utcára kerülnek.

Nem ritka, hogy az ajándékba kapott, de megunt díszhalakat - még élve - egyszerűen a WC-be engedik. Az apró rágcsálókat, teknősöket, vadászgörényt, pókot és még megannyi más ajándékba kapható állatot legtöbbször ingyenesen vissza lehet vinni valamelyik állatkereskedésbe. A kutya és macska tenyésztők ritkábban veszik vissza, hiszen a kölyöknél nagyobb példányok szinte eladhatatlanok. Sok közülük az utcára kerül, vagy menhelyeken kap ideiglenes befogadást, a legtöbb az utcán kóborolva pusztul el.

Az advent előtti vásárlási dömpingben sokan szeretteik számára élő állatok megvásárlásában gondolkodnak. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője elmondta, hogy a házi kedvencek felelős tartásához megfelelő tartási hely, gondozásukhoz anyagi fedezet, megfelelő mennyiségű szabadidő szükséges. Az állatvédők tapasztalata az, hogy az ünnepekre kapott élő ajándékok az ünnepek után gyakran unott teherré válnak.

Az ajándékba kapott állat tartási körülményeit nem ismerik újdonsült gazdáik, gyakran nem tudják, hogy az állattartáshoz milyen alapvető dolgok kellenek. Mindennek következménye az is, hogy az ajándékba kapott állatok a rossz körülmények miatt elpusztulnak. Sokan pedig a gyorsan megunt állatoktól ilyen, vagy olyan módon  de megpróbálnak megszabadulni.

Utoljára frissítve: 2019-12-27 21:15:05

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
Bővebben >>