. Ma Márk napja van.
Baba-mama szoba az ügyfélszolgálaton
2017-01-14 16:51:29
Baba-mama szoba az ügyfélszolgálaton

Baba-mama szoba az ügyfélszolgálaton

A pécsi Mosolymanó Egyesület kezdeményezésére baba-mama szobát hozott létre a  Baranya Megyei Kormányhivatal a Családtámogatási és Pénzbeli Ellátási Osztály ügyfélszolgálatán.


Az újonnan kialakított helyiségben ügyintézés közben gondoskodhatnak gyermekükről az anyukák. Aa Mártírok útja 12. szám alatt található ügyfélszolgálatot elsősorban  kisgyermekes szülők keresik fel, ugyanis itt intézhetik el a családi pótlékkal, gyermekgondozást segítő ellátással, gyermeknevelési  és az  anyasági támogatással kapcsolatos ügyeiket.


Jelentős forgalmat bonyolít le az  ügyfélszolgálat, csak az elmúlt évben  tizennyolcezer ilyen ügyben  keresték fel  az ott dolgozó  családtámogatási szakembereket.  A  kormányhivatal kiemelt feladatának tartja  az ügyfél- és családbarát közigazgatás minél szélesebb körben történő kiterjesztését.


- A baba-mama szoba kialakításával szerettük volna kifejezésre juttatni, hogy számunkra az ügyfelek kényelme, nyugalma a legfontosabb – hangsúlyozza  Horváth Zoltán kormánymegbízott.  -  Lehetővé szeretnénk tenni, hogy az édesanyák ügyeik intézésekor nyugodtan  magukkal hozhassák gyermeküket,  a  másik szülőnek ne kelljen szabadságot kivenni azért, hogy legyen, aki vigyáz addig rá.
Vörösné Deák Andrea,  a Mosolymanó Egyesület elnöke  mindehhez a következőket tette hozzá,  a baba-mama szoba csak összefogással, minden érintett szereplő együttműködésével valósulhatott meg. A helyiség bebútorozására a civil közösség felajánlásainak köszönhetően kerülhetett sor.


A baba-mama szoba az épület földszintjén, az ügyfélmosdókkal szemben található, babakocsival is egyszerűen megközelíthető. A  helyiségben, amelynek berendezési  tárgyai közül  a pelenkázót és a fotelt a pécsi Mosolymanó Egyesület ajánlotta fel   nyugodt körülmények között pelenkázhatják vagy szoptathatják meg gyereküket az anyukák.  A  szoba falait  a kormányhivatali nyílt naphoz kapcsolódóan a baranyai óvodások, kisiskolások számára évente meghirdetett rajzpályázatra beküldött alkotások díszítik.

Utoljára frissítve: 2017-01-14 17:00:10

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
Bővebben >>