. Ma Vince napja van.
Babaholmi több mint háromszáz méteren
2020-03-07 20:27:59
 Babaholmi több mint háromszáz méteren

Babaholmi több mint háromszáz méteren

A tavaszi baba-és gyerekholmi börze mellett ingyenes játszóház és tanácsadások is várják az érdeklődőket a Pécsimami Közhasznú Egyesület hagyománnyá vált rendezvényén március 8-án 15.00 és 18.00 óra között Pécsett a Lauber Dezső Sportcsarnokban.


A Pécsimami által szervezett börzén több mint 300 méternyi tavaszi baba-és gyerekholmiból, játékból válogathatnak a szülők, a bolti ár töredékéért. Amíg anya vásárol, a gyerekeket ingyenes játszóház szórakoztatja, ahol lesz ugráló vár, trambulin, óriás építőkocka, DUPLO és Gyurmavilág  játszóház, nőnapi kézműves foglalkozás és Maci kórház.


A családi kasszába kerülő forintokat jelenthetnek a helyszínen igénybe vehető, ingyenes tanácsadások, ugyanis a Kormányhivatal, a Magyar Államkincstár és a Területi Szociális Központok munkatársaitól  lehet  kérdezni CSOK-ról, táppénzről, CSED-ről, GYED-ről, CSP-ről, GYES-ről, GYET-ről, babakötvényről és a szociális ellátásokról.

Most első alkalommal arra is lesz lehetőség, hogy a szülők a Magyar Államkincstár standjánál Start értékpapírszámlát nyissanak a gyermeküknek, amihez mindössze a szülő és a gyermek lakcímkártyája, adókártyája, és a szülő személyigazolványára van szükség.

Újdonság még az is, hogy a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetével közösen jótékony célú adománygyűjtésre is sor kerül. A Vöröskereszt standjánál bárki  leadhatja a kinőtt, megunt, de jó állapotú gyerek és felnőtt ruhákat, amelyeket  a Vöröskereszt rászoruló családokhoz juttat  majd le.

 

Nőnap apropóján a rendezvényen keretében adjak át Az év női példaképe nevet viselő díjat a közönség szavazatai és a szakmai zsűri döntése alapján kiválasztott két édesanyának.

Utoljára frissítve: 2020-03-07 20:31:42

További híreink
A koronavírus hat az építőiparra is
A generálkivitelezők jelzései szerint egyre több alvállalkozó (mikró- és kisvállalkozás) függeszti fel a munkát.
2020-04-03 20:37:03, Hírek, Környezetünk Bővebben
Legfontosabb az életek mentése, a megélhetés támogatása
Száz milliárd euró a munkahelyek és a vállalkozások működésének fenntartására: a SURE-kezdeményezés.
2020-04-02 21:02:39, Hírek, Környezetünk Bővebben
Elhunyt Peskó Zoltán
Hosszan tartó betegséget követően 83 éves korában elhunyt Peskó Zoltán karmester és zeneszerző, a Pannon Filharmonikusok egykori zeneigazgatója.
2020-04-01 18:14:14, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
1848. március 15-én robbant ki Pesten a radikális ifjúság által vezetett forradalom, nyitányát adva Magyarorsz...
Bővebben >>