. Ma Emma napja van.
Babaholmi több mint háromszáz méteren
2020-03-07 20:27:59
 Babaholmi több mint háromszáz méteren

Babaholmi több mint háromszáz méteren

A tavaszi baba-és gyerekholmi börze mellett ingyenes játszóház és tanácsadások is várják az érdeklődőket a Pécsimami Közhasznú Egyesület hagyománnyá vált rendezvényén március 8-án 15.00 és 18.00 óra között Pécsett a Lauber Dezső Sportcsarnokban.


A Pécsimami által szervezett börzén több mint 300 méternyi tavaszi baba-és gyerekholmiból, játékból válogathatnak a szülők, a bolti ár töredékéért. Amíg anya vásárol, a gyerekeket ingyenes játszóház szórakoztatja, ahol lesz ugráló vár, trambulin, óriás építőkocka, DUPLO és Gyurmavilág  játszóház, nőnapi kézműves foglalkozás és Maci kórház.


A családi kasszába kerülő forintokat jelenthetnek a helyszínen igénybe vehető, ingyenes tanácsadások, ugyanis a Kormányhivatal, a Magyar Államkincstár és a Területi Szociális Központok munkatársaitól  lehet  kérdezni CSOK-ról, táppénzről, CSED-ről, GYED-ről, CSP-ről, GYES-ről, GYET-ről, babakötvényről és a szociális ellátásokról.

Most első alkalommal arra is lesz lehetőség, hogy a szülők a Magyar Államkincstár standjánál Start értékpapírszámlát nyissanak a gyermeküknek, amihez mindössze a szülő és a gyermek lakcímkártyája, adókártyája, és a szülő személyigazolványára van szükség.

Újdonság még az is, hogy a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetével közösen jótékony célú adománygyűjtésre is sor kerül. A Vöröskereszt standjánál bárki  leadhatja a kinőtt, megunt, de jó állapotú gyerek és felnőtt ruhákat, amelyeket  a Vöröskereszt rászoruló családokhoz juttat  majd le.

 

Nőnap apropóján a rendezvényen keretében adjak át Az év női példaképe nevet viselő díjat a közönség szavazatai és a szakmai zsűri döntése alapján kiválasztott két édesanyának.

Utoljára frissítve: 2020-03-07 20:31:42

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
Bővebben >>