. Ma Gedeon napja van.
Babaútlevél a Zene világába
2019-09-21 03:00:10
Babaútlevél a Zene világába

Babaútlevél a Zene világába

Kodály Zoltán szellemiségéhez hűen új a Pannon Filharmonikusok  szeretnék, ha már újszülött kortól otthonosan mozoghatnának a gyerekek a zene világában.


A Pannon Filharmonikusok a Kodály Központ rezidens zenekaraként Kodály Zoltán szellemiségéhez hűen a legfiatalabbakra is gondolva adta ki babaútlevelét a Zene világába. A gyönyörűen illusztrált ingyenes kiadvány meseszerű történetekkel csábítja a kicsiket a koncertekre, melyek látogatását a zenekar matricákkal és apró ajándékokkal jutalmazza.


A zenei nevelés fontossága és a gyermekekre gyakorolt fejlesztő hatása mára ismert ténnyé vált, melyet számos szakirodalom és tanulmány igazol. Egyre több szülőnek fontos, hogy gyermeke ezen a téren is tapasztalatokat szerezzen. A Babaútlevele éppen azokhoz a szülőkhöz szól, akik a zenei nevelést is a mindennapok részének tekintik a pici születésétől kezdve. A kiadvány  szövegeivel és mesés illusztrációival tökéletes bevezetőt jelent ebbe a világba, amelynek állomásainak dokumentálására is lehetőség nyílik benne.


A Graf Orsolya által írt, Ferling Szonja által illusztrált kiadvány bevezetőjében a következő olvasható: A zene birodalma varázslatos. Képzelj el egy országot, aminek a hangocskák a lakói, a hangszerek a házai, és a dallamok dimbes-dombos utcácskáin kanyarogva jutunk el a Harmónia Palotájába, ahol együtt él békességben a Csendkirály és a Hangkirálynő. Életüket a szívükbe zárt dal ritmusára táncolják, nagy-nagy szeretetben. Sosem vágnak egymás szavába és nem is lépnek a másik lábára: kéz a kézben járnak, akár a fény és a sötétség…


Egy nagyszerű támogatásnak köszönhetően a babaútlevelet 2019 nyarától minden csecsemő díjmentesen megkapja Baranya-, Somogy- és Tolna megye kórházaiban a Fejérdy Zsófia által létrehozott Promobox tartalmaként. A nagyobb gyermekek szülei pedig bármikor kérhetnek a saját útlevelet a Kodály Központ jegypénztárában.


Mint Fejérdy Zsófia elmondta, a cégük valamennyi kórház szülészeti osztályán BabaCsomaggal köszönti az újszülötteket. Megalakulásuk óta kiemelt helyen kezelik a klasszikus zene népszerűsítését, éppen ezért nagyon örülnek annak, hogy a Magyar Állami Operaház mellett, ettől az évadtól kezdve a Pannon Filharmonikusok is bekerültek a Pécs környéki BabaCsomagokba.


A Pannon Filharmonikusok szinte valamennyi korosztály számára kínál zenés fejlesztő programot. A legkisebbeket 3 éves korig a Babzsák program várja, ahol varázslatos jelmezbe bújt vonósnégyes és egy zeneterapeuta segítségével ismerkedhetnek meg a zene világával a picik, majd  3 és 8 év között a Csigaházban folytathatják zenei utazásukat, ahol minden alkalommal más-más hangszercsoporttal találkozhatnak, a bátrak még ki is próbálhatják azokat. Idén már a 3. évadát kezdi a kizárólag 14-18 éveseknek kialakított #NoBabel program, ahol az életkori sajátosságoknak megfelelő stílusban és környezetben értelmezhetik újra a klasszikus zene világát a kamaszok.

További híreink
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben
Kétszáz fotóművész képei láthatók Pécsen
A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében egy generációkat összefogó csoportos kiállítás látható Pécsen.
2024-03-24 17:36:35, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egyedülálló digitális rendezvényplatformot fejlesztettek ki a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Ka...
Bővebben >>