. Ma Márk napja van.
Babgulyás volt a menü
2021-01-04 01:19:41
Babgulyás volt a menü

Babgulyás volt a menü

Pécsett a keleti városrészben két helyszínen mintegy 150 adag ételt kiosztásával kezdődött az újév.


A pécsi önkormányzat, a pécsi roma nemzetiségi önkormányzat és több civil szervezet közösen  a keleti városrészben vasárnap két helyszínen osztott ételt. A hagyományostól eltérően ezúttal a járványügyi előírásokat maximálisan betartva, nem a belvárosban, és nem helyben főzve, hanem a házukhoz közel, otthoni fogyasztásra előkészített ételeket vihettek haza a leginkább rászoruló családok. Vasárnap két helyszínen, a Hősök terén, illetve a Dobó István utcában vehették át a sokkolt babgulyást, amit csak otthon fel kellett melegíteniük és máris fogyaszthatták.


- Az ételosztás időpontja is változott, hiszen nem karácsony előtt, hanem az újév első napjaiban került rá sor. Mi javasoltuk ezt, hiszen még a legszegényebbek is igyekeznek az ünnephez méltó körülményeket teremteni, azonban az új év első napjaiban ismét jól esik újra egy kis törődés a keleti városrészben, nehéz körülmények között  élő a családoknak –  hangsúlyozta Petrovics Gábor, a pécsi roma nemzetiségi önkormányzat elnöke.


- Idén a járványügyi előírásokra is tekintettel kellett lennünk, ezért választottuk ezt a megoldást. A pécsi önkormányzat számára fontos, hogy a legnehezebb helyzetben élők folyamatosan kapjanak segítséget. Karácsony előtt civil szervezetek bevonásával több száz családnak tudtunk segíteni tartós élelmiszerekkel, az ünnepek után most abban működtünk közre, hogy ezúttal is jusson mindenki asztalára bőséges meleg étel – mondta el Nyőgéri Lajos, Pécs szociális ügyekért felelős alpolgármestere.

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>