. Ma Emma napja van.
Bábos ünnep
2015-03-19 03:21:54
Bábos ünnep

Bábos ünnep

A Bábszínházi Világnapon idén is egész napos rendezvényfolyammal várja a kicsiket és nagyokat a Bóbita.

Első alkalommal 2014. március 21-én ünnepelték a magyar nyelvű bábosok a határon innen és túl a Bábszínházi Világnapot. Minden magyar nyelven játszó bábszínház és társulat bábos meglepetésekkel várta városa lakóit a meteorológiai tavasz kezdetén - az idén sem lesz ez másképp.

A Bóbita Bábszínház Pécsett a Bábszínházi Világnap reggelén, szombaton ismét „bábos kapuval” köszönti a bábszínház környékén járókat, 10 órakor pedig csecsemőszínházi előadásra hívja a legapróbb nézőket és szüleieket

Délelőtt 11 órakor a Széchenyi téren  Bábos mesék – mesés bábosok” címmel a Bóbita bábjátékosai,bábstúdiójának hallgatói és  a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola drámatagozatos diákjai élőkép formában mutatnak be Boka Gábor játékmesteri  segítségével ismert és kedvelt meséket.  Rossz idő esetén az élőképes játékra a Bóbita Bábszínház előcsarnokában kerül sor délelőtt 11 órakor.
 
Délután16 órakor Boka Gábor János vitéz hiteles története képekben elbeszélve című előadása kerül színre a bábszínházban, utána pedig a kézműves-bábkészítő teremben készíthetőek el a Bóbita előadásainak bábfigurái otthoni bábjátékra is alkalmas formában.

Márciusban ennek jegyében  a bábszínházba látogató nézők egy 7 kérdésből álló mesés-bábos tesztet is kitölthetnek, amelynek helyes megfejtői és beküldői bábos-bóbitás ajándékokat nyerhetnek.
 

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-...
Bővebben >>