. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Bahreini est ősbemutatóval
2018-09-04 22:06:56
Bahreini est  ősbemutatóval

Bahreini est ősbemutatóval

Nyitó gálával és a VoiSingers énekegyüttes filmzenei estjével vette kezdetét az a filmes nagyrendezvény, amely egészen a hét végéig folytatódik a baranyai megyeszékhelyen.

A Seven Hills International Film Festival (SHIFF)  díszvendége, Bahrein. A Perzsa-öbölbéli királyság alkotói és magas rangú képviselői a fesztivál során számos alkalommal szerephez jutnak.
 
– Bahrein mindig is támogatta a művészeteket, úttörő volt a filmszínházak létrehozásában, és fiatal tehetségekben is bővelkedik, úgy a színészkedés, mint a rendezés és a filmgyártás terén egyaránt – hangsúlyozza dr. Sheikh Khalid bin Khalifa Al-Khalifa, a bahreini Isa Kulturális Központ elnöke. A királyi uralkodó család tagja kitért arra is, hogy két bahreini film is szerepel a fesztivál programjában, valamint szeptember 5-én  Spirit of Bahrain címmel gálaestet  rendeznek.


Az esten a Pannon Filharmonikusok előadásában, Bogányi Tibor vezényletével és száz zenésszel a színpadon a bahreini születésű zeneszerző, zenész, üzletember és menedzser Waheed Alkhan alkotása,  a The Return-Visszatérés csendül fel. A kortárs világzenei alkotás  a mesés kelet izgalmas világába repíti  hallgatóit. Az album tíz zeneműből áll, amelyek különböző bahreini történeteket mesélnek el, és  a zeneszerző által fontosnak tartottt humanitárius üzenetet is hordoznak.E mellett kicsit a filmek varázslatos világát idézik meg, kicsit a népzenéből merítenek az egyes tételek, de széttekintenek a nagyvilágban, majd a Közel-Keletre, Bahreinbe repítenek.


A koncert mellett a Kodály Központ előtereiben bahreini fotósok  és művészek fényképei és festményei láthatók. A természeti jelenségek, emlékhelyek mellett az alkotók zsánerképek egész során jelenítik meg a bahreini emberek, családok mindennapjait, adnak betekintést az ország kultúrájába.

 

A Bahrein Nap e mellett bepillantást enged az ország az öltözködési szokásaiba, az érdeklődők tradicionális édességeket is kóstolhatnak.

Utoljára frissítve: 2018-09-04 23:00:37

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek m...
Bővebben >>