. Ma Auguszta napja van.
Bántalmazás a szociális otthonban
2019-11-22 20:48:59
 Bántalmazás a szociális otthonban

Bántalmazás a szociális otthonban

A  fogyatékkal élő személyekről gondoskodó Baranya megyei szociális otthonban történtek ügyében - két gondozó bántalmazott több ápoltat - az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) feljelentése alapján indult rendőrségi vizsgálat vádemeléssel zárult.

A két vádlott, akik az intézményben ápolói-gondozói feladatokat látott el, közülük az egyik tavaly januárjában két gondozottat bántalmazott. Az egyik az esti lefekvés során nem találta a ruháját, ezért a gondozó kiabálni kezdett vele, majd több alkalommal arcon ütötte. A vádlott egy más alkalommal szintén egy gondozottat vitt fürdetni, amelynek során törölközővel és egy műanyag flakonnal azt többször megütötte.

Az ügy másik vádlottja, egy gondozónő szintén az elmúlt év januárjában amikor egy ápoltat fürdetett és az fogyatékossága miatt nem tett eleget, ezért dühösen kiabálni kezdett  vele és több alkalommal megütötte.

A vádlottak cselekménye a közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazásbűntettének a megállapítására alkalmas, amely bűncselekmény  egytől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Utoljára frissítve: 2019-11-22 21:13:01

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Újra indult a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság népszerű előadás-sorozata, Duna-Dráva Nemzeti Park Klub.
Bővebben >>