. Ma Ákos, Bátor napja van.
Baranyai Ízelítő másodszor
2023-11-04 00:25:55
Baranyai Ízelítő másodszor

Baranyai Ízelítő másodszor

A pécsi Árkádban megrendezett Baranyai Ízelítő Termelői és Kézműves Vásár keretében baranyai termelők szombat estig kínálják termékeiket.


A vásár  elsődleges célja, hogy népszerűsítse és bemutassa Baranya  kultúráját és hagyományait. Az érdeklődők megismerhetik a régió helyi termelőit, valamint a baranyai kézművesek tevékenységét a Baranyai Termelőkért és Kézművesekért Egyesület tagjainak és  meghívott kiállítók segítségével. Harminc standon mutatják be mutatják be friss és egészséges vegyszermentes élelmiszereiket, többek között lekvárokat, szörpöket, sajtokat, mézekat, olajokat, aszalványokat, szószokat, tésztákat, füstölt és főtt mangalica termékeket, kecsketejből készült tejtermékeket. A kiállító  kézművesek egyedi, saját készítésű termékeikkel - kerámia, ékszer,  textil, lakásdekorációk, virágdísz,  nemez, hímzés - színesítik a kínálatot.


A vásár ideje alatt bárki kipróbálhatja kézműves mesterséget, akár kosarat is fonhat, valamint megkóstolhatja a kiállított termékeket. E mellett lehetőséget teremt a termelőknek és kézműveseknek a tapasztalatcserére, a kapcsolatépítésre és az együttműködésre.

További híreink
Az idegrendszeri zavarok okait kutatják
A Pécsi Tudományegyetem, mint konzorciumvezető és hat konzorciumi partnere (HUN-REN Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet, Szegedi Tudományegyetem, Semmelweis Egyetem, H...
2024-02-26 21:34:32, Hírek, Környezetünk Bővebben
A WordSkillsen és az EuroSkillsen is képviseli Pécset
A Pécsi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola tanulója képviseli hazánkat a nemzetközi egészségügyi versenyeken.
2024-02-25 22:07:46, Hírek, Környezetünk Bővebben
Száz éve született Grastyán Endre
Születésének 100. évfordulója alkalmából megemlékezést tartanak Pécsett.
2024-02-23 16:30:23, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola tanulója képviseli haz...
Bővebben >>