. Ma Rafael napja van.
BaranyaKicsiNagykövete lett Cseke Szilveszter
2023-11-15 21:23:18
BaranyaKicsiNagykövete lett Cseke Szilveszter

BaranyaKicsiNagykövete lett Cseke Szilveszter

A Baranya Vármegyei Önkormányzat Dísztermében adták át ünnepélyes keretek között a Magyarság Kicsi Nagykövete Program vármegyei díjait.

 

Baranyából idén is több száz általános iskolás mérettette meg magát, közülük került ki a vármegye „KicsiNagykövete” és három „KicsiAttaséja”, akik az országos döntőben képviselik majd Baranyát.


A világon egyedülálló  a 10-12 éves gyerekeknek, az ország  egész területére meghirdetett  a Magyarság „KicsiNagykövete”Program, amelyhez Baranya idén második alkalommal csatlakozott. A jelentkezőknek három fordulóban kellett bizonyítaniuk, mennyire ismerik a településüket, valamint Baranya nevezetességeit. Zsűri a legjobbak közül választotta ki  Baranya KicsiNagykövetét, valamint négy KicsiAttaséját(kultúra, agrár, sport és zöld kategóriákban).


Ebben az esztendőben a véméndi Cseke Szilveszter a kultúrát képviselheti Baranyát KicsiNagykövetként, a palotabozsoki Szitas Máté a sportot,  a harkányi Horváth Katica az agráriumot, míg  a pécsi Lónay László lett a KicsiAttasé. Idén először  megválasztották a KicsiZöldAttasét is, ami a szintén Harányból érkezett Venczel Arnold Gábriel lett.

 

A díjazottaknak lehetőségük lesz egy Margit-szigeti kincskereséssel egybekötött parlamenti látogatásra is. A Baranya Vármegyei Önkormányzattól pedig egy-egy laptopot vehetek át.

Utoljára frissítve: 2023-11-15 21:28:32

További híreink
Luxus Mercedesre is tellett a haszonból
Harley, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szolgálati kutyája is aktív részese volt a napokban annak a tettenérésnek, amely során egy komplett csempészcsapaton ütöttek rajta a ...
2024-06-20 11:18:22, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagy csata várható a bajnoki pontokért
A hivatalos teszttel veszi kezdetét pénteken az 57. Mecsek Rallye Pécsen.
2024-06-13 21:24:03, Hírek, Környezetünk Bővebben
A pontosabb diagnózist segítik
Két nagy értékű diagnosztikai eszköz segíti a Pécsi Tulajdonegyetem Klinikai Központ Orvosi Képalkotó Klinikáján a még pontosabb diagnózisok felállítását.
2024-06-13 02:51:35, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Nyári Színház színpadán lép fel július 12-én Szabó Balázs Bandája, vendégük az Accord Quartet lesz.
Bővebben >>