. Ma László napja van.
Begyógyították a válság okozta sebeket
2019-01-07 22:16:37
Begyógyították a válság okozta sebeket

Begyógyították a válság okozta sebeket

Az öt európai strukturális és beruházási alap keretében a 2014 és 2020 közötti időszakra szóló uniós költségvetési időszak félidejéig 405 milliárd euró befektetés valósult  meg.


Az európai strukturális és beruházási alapok 2014–2020-as költségvetésének csaknem kétharmadát irányozták elő konkrét projektekre az elmúlt esztendő  októberéig  Az alapokból 2017 végéig  közel egymillió vállalkozás  - köztük 74.000 induló  -  részesült a növekedést, az innovációt, az új termékek bevezetését és a munkahelyteremtést ösztönző támogatásból. Európa-szerte összesen 1,7 millió projekt nyert el uniós támogatást, a vidékfejlesztési programok 2,7 millió kedvezményezettjén túlmenően.


Jyrki Katainen, a munkahelyteremtésért, a növekedésért, a beruházásokért és a versenyképességért felelős alelnök  ennek kapcsán hangsúlyozta, az európai strukturális és beruházási alapok hozzájárulnak ahhoz, hogy a növekedésre és munkahelyteremtésre irányuló uniós szintű célok megvalósuljanak olyan meghatározó területeken, mint a kutatás és innováció, valamint hozzásegítenek  az alacsony szén-dioxid-kibocsátású, körforgásos gazdaságra való átálláshoz. Kiemelte, az elért eredmények világosan mutatják, hogy a strukturális alapok hozzáadott értéket jelentenek a vállalkozások és a polgárok számára egyaránt.


Mindehhez Corina Crețu, a regionális politikáért felelős uniós biztos  a következőket tette hozzá, a kohéziós politika eredményei kézzelfoghatók. A számok önmagukért beszélnek: a programok végrehajtása megfelelően halad a 2014 és 2020 közötti költségvetési időszak félidejénél.


Az európai strukturális és beruházási alapok egész Európában hozzájárultak a gazdasági és pénzügyi válság okozta sebek begyógyulásához. Álláskeresési vagy készségfejlesztési támogatást 2017 végéig 15,3 millió ember kapott, ami közel kétszerese az előző évinek.. Mindemellett 42,5 millió polgárnak nyílik lehetősége a korszerűbb egészségügyi rendszerek igénybevételére.


A Párizsi Megállapodás szerinti uniós kötelezettség-vállalásoknak megfelelően az európai strukturális és beruházási alapok támogatják az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé való elmozdulást. Jelenleg  330.000 háztartás részesül az energiahatékonyság növelését célzó, uniós finanszírozású felújítási projektek előnyeiből, és több mint 3 terawattóra – körülbelül 370.000 tonna szén elégetésével egyenértékű – energia-megtakarítás valósul meg a középületek energiahatékonyságának javítása révén.


Az európai strukturális és beruházási alapokon keresztül 647 milliárd euró kerül befektetésre az unió gazdaságába a 2014–2020-as költségvetési időszak során. Ebből 460 milliárd euró az uniós költségvetésből származik. Az alapok célja, hogy támogassák a tartós társadalmi-gazdasági konvergenciát, az ellenálló képességet és a területi kohéziót, ezen belül is a leginkább beruházásokat igénylő területeket. Ezek a beruházások a munkahelyteremtés, a növekedés, valamint a digitális egységes piacba és az energiaunióba történő beruházások támogatásával, valamint az egységes piac és az unió gazdasági kormányzásának megerősítésével válaszolnak a reálgazdaság szükségleteire, és támogatják az európai szemeszter folyamata során azonosított strukturális változások és reformok végrehajtását.

Utoljára frissítve: 2019-01-07 22:17:26

További híreink
Megújult a Dóm tér Pécsett
Ünnepélyes keretek között adták át a székesegyház előtti, mintegy 600 millió forintból megújult Dóm teret.
2019-06-24 22:12:35, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Nemzetközi Jóga Nap a Gandhiban
Nemzetközi Jóga Napnak ad helyet Pécsett a Gandhi Gimnázium.
2019-06-23 02:12:02, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Egy éjszaka, ezer élmény a pécsi múzeumokban
Semmihez nem hasonlítható hangulat,lüktetés, egymásba érő, változatos, sokszínű események sora lesz június 22-én Pécsett a Múzeumok Éjszakája.
2019-06-21 21:31:04, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Közel harminc ingyenes programmal várja a város lakóit és a turistákat a Sétatér Fesztivál június 16-ig.
Bővebben >>