. Ma Márk napja van.
Belsőépítész hallgatók által tervezett multifunkciós rendezvényterem
2021-09-27 21:11:12
Belsőépítész hallgatók által tervezett multifunkciós rendezvényterem

Belsőépítész hallgatók által tervezett multifunkciós rendezvényterem

A Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének kísérleti telepén  átadták a multifunkciós rendezvénytermet.

Már a Pozsonyi Magyar Királyi Erzsébet Tudományegyetem Pécsre helyezésének centenáriumára készülve ünnepélyes keretek között kezdték meg a leendő Erzsébet-bor szőlőjének szüretelését, valamint exkluzív adottságokkal rendelkező rendezvénytermet is avattak ezen a napon.

Az 1800 tételt őrző, s ezzel hazánk leggazdagabb szőlőgénbankjának számító kutatóintézet nagy hangsúlyt fektet a szolgáltató funkciókra. Ennek egyik  eleme az a különleges rendezvényterem, amelyik az elkövetkezendőkben folyamatosan nyitva áll az egyetem polgárai, a borászok, a borok iránt érdeklődők  és mindenki előtt, aki igényesen kialakított környezetben, különleges panorámájú helyen  szeretné megtartani programját.

Az egyetem által,  összesen 36 millió forintból kialakított rendezvényterem a Szentmiklósi- kísérleti telep védettség alatt álló épületében kapott helyet.  Kialakítása során  fontos szempont volt,  hogy  alkalmas legyen  a hagyományos  rendezvények - borbírálat, metszési bemutató - megtartására , de akár kisebb öt, hat személyes rendezvények, 50-80 fős konferenciák megrendezésére is. E mellett adottak legyenek benne a  vetítési, étkezési és kisebb borkóstolók megtartásához szükséges feltételek is.  A belső terek kialakítása is több módon variálható.  A maga nemében egyedülálló rendezvényterem megtartva az eredeti állapotát, megőrizve az abban rejlő  értékeket mindeközben megfelel a 21. század elvárásainak, amelyet a A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának  belsőépítész  mesterszakos hallgatói  álmodtak meg. (fotó: Csortos Szabolcs)

Utoljára frissítve: 2021-09-27 21:12:43

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>