. Ma Csongor napja van.
Betegségek ellen a természet patikájával
2018-01-01 22:31:46
 Betegségek ellen a természet patikájával

Betegségek ellen a természet patikájával

Nagyon kevesen vannak azok a szerencsések, akik megfázás, betegség  nélkül vészelik át a telet.

Jó tudni,  ha még nem túl nagy a baj, érdemes a természet patikájához fordulni, egy-egy jó tea nemcsak felmelegít, de segít  súlyosabb betegség megelőzésében is. A C-vitaminnal történő immunerősítés szinte a mindennapok része, mind többen fogyasztanak ezt tartalmazó vitamin tablettákat vagy cseppeket. Gyömbérteával azonban mindez egészségesebben történhet meg. Az ázsiai konyha elsősorban nyersen alkalmazza a gyömbért. Vizsgálatok szerint azonban e  növény elsősorban a benne található kurkuminnak köszönheti rákellenes és gyulladáscsökkentő hatását. Enyhíti a köhögést, csökkenti a torokfájást, és egyben a vírusokkal szemben is képes felvenni a harcot. Influenzás időszakban igazi orvosság a gyömbértea mézzel és citrommal.

Nagyon hatásos a csipkebogyó is, amelyből akár önállóan, akár hibiszkusszal, gyümölccsel vagy kamillával keverten is finom tea készíthető. Perzsiából származik, az ókorban kutyaharapást is gyógyítottak vele, innen kutyarózsa bokor neve, amelyen a növény megtalálható. Általános erősítő hatása van és magas C-vitamin tartalma is ismert. A II. világháború alatt a brit kormány valóságos szüretet rendezett belőle, hogy ebből fedezze  a lakosság C-vitamin szükségletét.  E mellett  jó vízhajtó, javítja az  emésztést és segíti a hólyagműködést is.

Arcüreg- vagy homloküreg gyulladás esetén a diólevél tea lehet a megmentőnk, de ez esetben nem ivásra, hanem gargarizálásra és külsőleg ajánlják a diólevél főzetet a szakértők. Arcüreg-gyulladásesetén éjszakára borogathatjuk is az arcunkat vele. Homloküreg-gyulladás esetén pedig az orrüregbe kell bekerülnie, például egy fültisztító pálca segítségével.

Utoljára frissítve: 2018-01-01 22:32:42

További híreink
Nemzetközi díjra jelölték Bacskó Tündét
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jelöltje az Elle Awards Az év színésznője díjára.
2024-04-13 22:04:57, Hírek, Környezetünk Bővebben
A versek veszik birtokba a várost
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
2024-04-09 21:59:42, Hírek, Környezetünk Bővebben
Kiemelt elismerés a Pécsi Tudományegyetem innovációjának
A mesterséges megtermékenyítés hatásfokának növelése és az embriók maximális védelme érdekében csökkentették a petesejt és a hímivarsejt káros fényterhelését.
2024-04-06 20:40:06, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az építőipari megrendelések csökkenése magával hozza a külföldi, uniós munkavállalás lehetősége iránti fokozot...
Bővebben >>