. Ma Ottó napja van.
Bezár a vásárcsarnok, életbe lép a hétvégi menetrend
2020-03-24 16:21:57
Bezár a vásárcsarnok, életbe lép a hétvégi menetrend

Bezár a vásárcsarnok, életbe lép a hétvégi menetrend

Az elmúlt hetekben az új koronavírus terjedése kapcsán számos megszorító intézkedés hozott Pécs önkormányzata, lemondott rendezvényeket, intézményeket zárt be, korlátozásokat vezetett be az élet különböző területein.

 

Sok városban  már bezárták a vásártereket, csarnokokat. Pécsett a bezárása helyett először szigorú szabályozást vezettek be, mivel a vásárcsarnok főleg az idősebbek kedvelt bevásárló helye. A város önkormányzata éppen ezért a szigorított nyitva tartása mellett döntött. Mindezt addig tette, amíg  az élelmiszerellátásukat az otthonukban, biztonságos módon nem tudta megoldani.

A napokban felállt és azóta is működik a PAPI, a Program a Pécsi Idősekért, amelynek keretében egyebek mellett élelmiszert szállítanak az egyedül élő pécsi időseknek. A városvezetés ezzel a lépéssel megteremtette a lehetőségét annak, hogy a vásárcsarnok március 26-án, csütörtökön 0:00 órától visszavonásig bezárja. A fenntartó Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. ezt követően a teljes területét fertőtleníti. A Pécsi Vagyonhasznosító az árusoktól nem szedi be a következő havi helypénzeket. A már befizetett egyéb bérleti díjakat pedig beszámolja a nyitást követően az adott hónap bérleti díjába.

A jelenlegi járványügyi veszélyhelyzetben az ingatlanok bérleti díjai  a következőképpen alakulnak. A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. április és május hónapokra  a szerződések szerinti bérleti díjakat nem számlázza ki. Ezen időszak bérleti díjának elszámolásáról és az azt követő időszakra vonatkozóan minden bérlővel egyénileg egyeztet a társaság legkésőbb május végéig. A vásártéren és a vásárcsarnokban a bérlők által korábban megváltott árusítóhelyeket az árusító tevékenységük folyamatosságától, illetve szüneteltetésétől függetlenül  az árusok részére a továbbiakban is fenntartja. Az elkövetkező időszakra már eddig befizetett bérleti díjakat a későbbiekben beszámítja. fentiek mellett, a válsághelyzetben a bérelt ingatlanuk szerződés szerinti használatában nem korlátozott bérlők esetében a társaság díjbekérőt küld, mely alapján pontos fizetés szükséges.

A város önkormányzata a fentivel megegyező eljárást és egyeztetést kért minden cégétől és intézményétől -  ZSÖK NKft., Pécsi Állatkert - az ott ingatlanokat vagy helyiségeket bérlők esetében.

E mellett változások lesznek a városi tömegközlekedésben is, a Tüke Busz hétvégi menetrendet léptet  életbe. Az új koronavírus terjedésének lassítása érdekében és a lecsökkent utasforgalom miatt a helyi járatú buszok  március 26., csütörtök 0:00 órától visszavonásig a hétvégi menetrend szerint közlekednek.

Utoljára frissítve: 2020-03-24 16:30:20

További híreink
Az Odú-egy különleges installáció
Fusz György, Ferenczy Noémi-díjas keramikus- és szobrászművész kiállítása „belakja” a Zsolnay Kulturális Negyed m21 Galériájában teljes teret.
2020-07-02 14:29:04, Hírek, Környezetünk Bővebben
Pécs Nyitva
A vendéglátóhelyek teraszai és belső terei után kinyithatnak Pécs múzeumai, kiállítóterei, és a szálláshelyek nagy része is újra fogad vendéget.
2020-07-01 14:27:47, Hírek, Környezetünk Bővebben
Az első mini KRESZ-Ovi
Szigetváron a Zöldmanó Óvodában hozták létre a térség első mini KRESZ-Oviját.
2020-07-01 08:12:19, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Tizenhat középiskolás szerepelt sikeresen és nyert el támogatást a Pécsi Rotary Club első alkalommal meghirde...
Bővebben >>