. Ma Andrea napja van.
Biotechnológiai kutató-fejlesztő központ létesül Pécsen
2018-02-05 23:27:07
Biotechnológiai kutató-fejlesztő központ létesül Pécsen

Biotechnológiai kutató-fejlesztő központ létesül Pécsen

Kétmilliárd forintos beruházás keretében  kutatási és fejlesztési központot hoz létre a dán székhelyű Foss biotechnológiai vállalat Pécsett.

Az élelmiszerbiztonság fejlesztésében élen járó világcég által megvalósítandó  beruházáshoz a kormány 772,9 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt. A dán vállalat a Pécsi Tudományegyetemmel  és a várossal szorosan együtt kíván működni biotechnológiai kutatás és fejlesztés területén, munkalehetőséget teremtve a  fiatal diplomások  számára, az erről szóló  együttműködési megállapodást hétfőn írták alá Pécsett.

A cég két éve vásárolta fel a pécsi – szintén  a takarmány- és élelmiszerbiztonság területén  kutatás és fejlesztéssel foglalkozó - Soft Flow Hungary Kft.-ét, ami  jelenleg 33 munkatárssal működik A tervek szerint  ezt a létszámot az elkövetkezendő években  százra növelik, főként a biotechnológia, a szoftverfejlesztés területén, magasan képzett szakemberekkel. A végső cél - 2020-ig -  egy 120 főt foglalkoztató kutatóbázis létrehozása.

Mint Niels Degn, a Foss kutatási és fejlesztési alelnöke elmondta,  Pécsett 6600 négyzetméteres  telken egy új, 2000 modern  biotechnológiai központot  hoznak létre, egyterű, skandináv stílusban a város nyugati részén, pontos helyszínről még folynak a tárgyalások.

- Az új pécsi központban kémiai és molekuláris sejtbiológiai laborok, szimulációs, gépészmérnöki feladatok, valamint reagensek gyártására alkalmas létesítmények is helyet kapnak az irodák mellett   - emelte ki René Fuhlendorff, a Soft Flow Hungary  ügyvezető-igazgatója.

Utoljára frissítve: 2018-02-05 23:29:04

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
Bővebben >>