. Ma Friderika napja van.
Biztos kiesők viadala
2018-06-25 21:10:08
Biztos kiesők viadala

Biztos kiesők viadala

Kedélyes hétfő délutáni búcsú futball következik Szaúd-Arábia és Egyiptom részvételével. Mindkét csapat hazautazik  a mérkőzést követően, de azért a kötelezőt még le kell játszani.


A szaúdi csapatban három helyen is történt változás az Uruguay elleni kezdőhöz képest, a védelembe bekerült a három Havszavi-testvér közül Motaz, a középpályán Dosszavi és Mogavi kap esélyt a bizonyításra Juan Antonio Pizzitől.


Egyiptom csapatánál két negatív hír is borzolja a szurkolók kedélyeit, egyrészt a meccset követően elköszönnek Kairóban Hector Cúpertől, másrészt pedig felröppent egy pletyka, miszerint Szalah a világbajnokság után befejezi a válogatottban a tevékenységét és holnaptól kezdve majd csak a klubjára koncentrál. Ez utóbbi híresztelést az egyiptomi szövetség hevesen cáfolta. Ami a mai kezdőcsapatot illeti, csak egy helyen változtatott Cúper mester az oroszok ellen is látott kezdőn, Senavi leült a kispadra és a világbajnokságok történetének legidősebb kapusa, Esszam el Hadari került az egyiptomi gólvonalra, egyébként ugyanazok kezdenek, akik legutóbb!


Mivel már elkezdődött a mérkőzés, gyorsan lépjünk is tovább a kezdőcsapatokra!


A szaúdi kezdőcsapat: Moszajlem – Sahrani, Motaz Havszavi, Oszama Havszavi, Breik – Davszari, Mogavi, Otajf, Faradzs, Bahebri – Muvallad Szövetségi kapitány: Juan Antonio Pizzi
Az egyiptomi kezdőcsapat: Hadari – Fathi, Gabr, Hegazi, Abdelsafi – Neni, Hamed, Szalah, Szaid – Trezeguet – Mohszen Szövetségi kapitány: Hector Cúper
Játékvezető: Wilmar Roldán (Kolumbia)
Nézőszám: 36823 fő
1. perc: A fehér-feketében játszó egyiptomi csapat kezdi a meccset, a szaúdiak tiszta zöldben fociznak! A kolumbiai Wilmar Roldán a játékvezető!
13. perc: Davszari 25 méteres lövéssel próbálkozik, de nagyon elmegy!
16. perc: Na! Davszari még egyszer! Most 18-ról lőtt néhány csel bevetése után, éppen csak a léc fölé ment!
22. perc: GÓL!!! Egyiptom vezet! Tizenhat méteren kap egy kiugratást a jobboldalon, majd átemeli a kifutó kapust, a labda így a bal alsóban köt ki! Gyönyörű! 1:0
25. perc: HŰHA!!! Mahmúd Hasszán ugratja ki középen Szalahot, aki elviszi a tizenhatos előteréig majd kapu mellé emel! Ha jobban koncentrál, ez a kapustól gól!
34. perc: Most Szalah ugratja ki a baloldalon Mahmúd Hasszánt, aki 13-ról lőtte el, de elhibázta a bal felsőt!
40. perc: TIZENEGYES! Fathi kezezett a tizenhatoson belül! Jogosnak tűnik!
42. perc: Kihagyja Al Muwallad! Ezt sem Rúgja be Szaúd-Arábia!!! A jobb sarkot választja, Hadari még beleér, és a kapufára tolja, majd mentenek a védők! Elképesztő!
45. perc: Muvallad kap labdát a baloldalon a tizenhatoson belül, Gabr lerántja, 5 percnyi videózás után tizenegyest ítél Roldán! Fardzs áll oda és ezt már berúgja a bal alsóba! 1:1 Vége az első félidőnek!


Nem verdesi az egeket az iram, de összességében Egyiptom fölényben játszik és már legalább két góllal vezethetne. Szaúd-Arábia csapata legalább abban következetes, hogy, hogy kétszer egyesen nem tudják elpasszolni a labdákat, a második tizenegyes, amit a bíró befújt kevésbé volt büntető, de hát megadták! 1:1 a két szomszédos muszlim állam csatája, de ennél sokkal többet tud Egyiptom! Kairóban most abban bíznak, hogy a különbség ki is jön majd a második félidőben! Szünet!


46. perc: Cserél a szünetben Egyiptom! Warda érkezik a pályára, Szaid ül le a padra, Szaúd-Arábia elkezdi a második félidőt!
49. perc: BAHEBRI!!! Megkapja a labdát a tizenhatos előtt, beviszi az ötösre, aztán gyámoltalanul Hadari kezébe lő! Ebben több volt!
64. perc: Az unalmas meccset két csere dobja fel! A szaúdiaknál Bahebri helyére érkezik Assziri, egyiptomi oldalon pedig Mohszen jön le, Szobhi a helyén!
72. perc: MUVALLAD!!! Faradzs előreívelt labdáját fejeli kapura 12-ről, Hadari hatalmasat véd!
79. perc: Szaúdi csere! Muvalladnak ennyi volt, Sehri jön a helyére! Továbbra sem izgalmas ez a meccs annyira, amennyire akár lehetne is!
81. perc: Mahmúd Hasszán Trezeguet is lejön a pályáról az egyiptomiaknál, őt Kahraba váltja!
86. perc: Fathi vetkőztetné le az ellenfelét! Sárga lapot kap érte! Jogos! Ez még Magyarországról is látszik!
95. perc: HOPPÁ!!! Megnyeri a meccset Szaúd-Arábia!!! Otajf kap labdát a tizenhatoson belül a jobboldalon, zseniálisan pörget Davszari elé, aki hat méterről a bal alsóba bombáz! 2:1! És ezzel vége!


Egyiptom szerzett pont nélkül, mindössze két rúgott góllal búcsúzik úgy, hogy a csapatból kizárólag Mohamed Szalah lőtt gólt! Hector Cúper vereséggel köszön el az egyiptomi kispadtól! A második félidőben mezőnyfölényben játszott a szaúdi csapat, a kevés helyzetéből egyet kihasznált, így megérdemelten szerezte meg a három pontot, ám azt jelentsük ki, hogy egyik csapat sem fog hiányozni senkinek a nyolcaddöntőből! Tehát az is biztos, hogy Egyiptom és Szaúd-Arábia nem ok nélkül, nem véletlenül esett ki!                           (Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2018-06-25 21:11:30

További híreink
Visszavonul az aktív versenyzéstől Czukor Zoltán
Gyaloglónappal búcsúzott az aktív versenyzéstől a komlói olimpikon, Czukor Zoltán.
2018-08-12 14:45:25, Hírek, Sport Bővebben
Az utolsó meccs - a franciák a világbajnokok
Labdarúgó Világbajnokság: Franciaország-Horvátország 4-2
2018-07-15 21:35:41, Hírek, Sport Bővebben
A jobb és kombinatívabb játék bronzot ért
Labdarúgó Világbajnokság: Belgium-Anglia 2-0
2018-07-14 22:12:42, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Tudományegyetem több oktatója is rangos kitüntetést vehetett át az augusztus 20-ai nemzeti ünnep alkal...
Bővebben >>