. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Biztos kiesők viadala
2018-06-25 21:10:08
Biztos kiesők viadala

Biztos kiesők viadala

Kedélyes hétfő délutáni búcsú futball következik Szaúd-Arábia és Egyiptom részvételével. Mindkét csapat hazautazik  a mérkőzést követően, de azért a kötelezőt még le kell játszani.


A szaúdi csapatban három helyen is történt változás az Uruguay elleni kezdőhöz képest, a védelembe bekerült a három Havszavi-testvér közül Motaz, a középpályán Dosszavi és Mogavi kap esélyt a bizonyításra Juan Antonio Pizzitől.


Egyiptom csapatánál két negatív hír is borzolja a szurkolók kedélyeit, egyrészt a meccset követően elköszönnek Kairóban Hector Cúpertől, másrészt pedig felröppent egy pletyka, miszerint Szalah a világbajnokság után befejezi a válogatottban a tevékenységét és holnaptól kezdve majd csak a klubjára koncentrál. Ez utóbbi híresztelést az egyiptomi szövetség hevesen cáfolta. Ami a mai kezdőcsapatot illeti, csak egy helyen változtatott Cúper mester az oroszok ellen is látott kezdőn, Senavi leült a kispadra és a világbajnokságok történetének legidősebb kapusa, Esszam el Hadari került az egyiptomi gólvonalra, egyébként ugyanazok kezdenek, akik legutóbb!


Mivel már elkezdődött a mérkőzés, gyorsan lépjünk is tovább a kezdőcsapatokra!


A szaúdi kezdőcsapat: Moszajlem – Sahrani, Motaz Havszavi, Oszama Havszavi, Breik – Davszari, Mogavi, Otajf, Faradzs, Bahebri – Muvallad Szövetségi kapitány: Juan Antonio Pizzi
Az egyiptomi kezdőcsapat: Hadari – Fathi, Gabr, Hegazi, Abdelsafi – Neni, Hamed, Szalah, Szaid – Trezeguet – Mohszen Szövetségi kapitány: Hector Cúper
Játékvezető: Wilmar Roldán (Kolumbia)
Nézőszám: 36823 fő
1. perc: A fehér-feketében játszó egyiptomi csapat kezdi a meccset, a szaúdiak tiszta zöldben fociznak! A kolumbiai Wilmar Roldán a játékvezető!
13. perc: Davszari 25 méteres lövéssel próbálkozik, de nagyon elmegy!
16. perc: Na! Davszari még egyszer! Most 18-ról lőtt néhány csel bevetése után, éppen csak a léc fölé ment!
22. perc: GÓL!!! Egyiptom vezet! Tizenhat méteren kap egy kiugratást a jobboldalon, majd átemeli a kifutó kapust, a labda így a bal alsóban köt ki! Gyönyörű! 1:0
25. perc: HŰHA!!! Mahmúd Hasszán ugratja ki középen Szalahot, aki elviszi a tizenhatos előteréig majd kapu mellé emel! Ha jobban koncentrál, ez a kapustól gól!
34. perc: Most Szalah ugratja ki a baloldalon Mahmúd Hasszánt, aki 13-ról lőtte el, de elhibázta a bal felsőt!
40. perc: TIZENEGYES! Fathi kezezett a tizenhatoson belül! Jogosnak tűnik!
42. perc: Kihagyja Al Muwallad! Ezt sem Rúgja be Szaúd-Arábia!!! A jobb sarkot választja, Hadari még beleér, és a kapufára tolja, majd mentenek a védők! Elképesztő!
45. perc: Muvallad kap labdát a baloldalon a tizenhatoson belül, Gabr lerántja, 5 percnyi videózás után tizenegyest ítél Roldán! Fardzs áll oda és ezt már berúgja a bal alsóba! 1:1 Vége az első félidőnek!


Nem verdesi az egeket az iram, de összességében Egyiptom fölényben játszik és már legalább két góllal vezethetne. Szaúd-Arábia csapata legalább abban következetes, hogy, hogy kétszer egyesen nem tudják elpasszolni a labdákat, a második tizenegyes, amit a bíró befújt kevésbé volt büntető, de hát megadták! 1:1 a két szomszédos muszlim állam csatája, de ennél sokkal többet tud Egyiptom! Kairóban most abban bíznak, hogy a különbség ki is jön majd a második félidőben! Szünet!


46. perc: Cserél a szünetben Egyiptom! Warda érkezik a pályára, Szaid ül le a padra, Szaúd-Arábia elkezdi a második félidőt!
49. perc: BAHEBRI!!! Megkapja a labdát a tizenhatos előtt, beviszi az ötösre, aztán gyámoltalanul Hadari kezébe lő! Ebben több volt!
64. perc: Az unalmas meccset két csere dobja fel! A szaúdiaknál Bahebri helyére érkezik Assziri, egyiptomi oldalon pedig Mohszen jön le, Szobhi a helyén!
72. perc: MUVALLAD!!! Faradzs előreívelt labdáját fejeli kapura 12-ről, Hadari hatalmasat véd!
79. perc: Szaúdi csere! Muvalladnak ennyi volt, Sehri jön a helyére! Továbbra sem izgalmas ez a meccs annyira, amennyire akár lehetne is!
81. perc: Mahmúd Hasszán Trezeguet is lejön a pályáról az egyiptomiaknál, őt Kahraba váltja!
86. perc: Fathi vetkőztetné le az ellenfelét! Sárga lapot kap érte! Jogos! Ez még Magyarországról is látszik!
95. perc: HOPPÁ!!! Megnyeri a meccset Szaúd-Arábia!!! Otajf kap labdát a tizenhatoson belül a jobboldalon, zseniálisan pörget Davszari elé, aki hat méterről a bal alsóba bombáz! 2:1! És ezzel vége!


Egyiptom szerzett pont nélkül, mindössze két rúgott góllal búcsúzik úgy, hogy a csapatból kizárólag Mohamed Szalah lőtt gólt! Hector Cúper vereséggel köszön el az egyiptomi kispadtól! A második félidőben mezőnyfölényben játszott a szaúdi csapat, a kevés helyzetéből egyet kihasznált, így megérdemelten szerezte meg a három pontot, ám azt jelentsük ki, hogy egyik csapat sem fog hiányozni senkinek a nyolcaddöntőből! Tehát az is biztos, hogy Egyiptom és Szaúd-Arábia nem ok nélkül, nem véletlenül esett ki!                           (Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2018-06-25 21:11:30

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>