. Ma Orbán napja van.
Blokkolták a „baranyai szállítót”
2023-10-11 20:54:19
Blokkolták a „baranyai szállítót”

Blokkolták a „baranyai szállítót”

Ezúttal már visszaesőként juttatták ismét rács mögé baranyai férfit, aki nem tör többé borsot a pénzügyőrök orra alá.


A korábban elítélt illegális dohánykereskedő letöltött börtönbüntetéséből szabadulva ott folytatta tevékenységét, ahol azt bevonulásakor abbahagyta. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei néhány nappal ezelőtt forrónyomos elfogással vetettek véget bűnözői karrierjének.


A NAV bűnügyi szakterületének évek óta „visszatérő vendége” volt  az a baranyai férfi, akinek letartóztatását a napokban rendelte el a Pécsi Járásbíróság. Az érett korú, jócskán normakerülő előélettel rendelkező simlis, korábban több bűncselekmény elkövetése miatt eddig is éveket töltött börtönben, ez azonban nem tartotta vissza attól, hogy szabadulása után ismét belevesse magát az illegális dohányüzletbe.

A NAV nyomozói és bevetési járőrei az elmúlt években már többször is rajtaütöttek. Először 2021 nyarán fogták meg Szigetváron, 80 kilogramm fogyasztási dohánnyal. Nem okult a történtekből, sőt; emelte a tétet, így 2021 novemberében már 430 kilogramm vágott dohányt, valamint 86.000 szál adózatlan, zárjegy nélküli, külföldi cigarettát foglaltak le tőle Pécsett. Ez sem számított; 2022 decemberében egy pécsi iparterületi garázsban a pénzügyőrök egy razzia alkalmával újabb 3000 csomag cigit, és bő két mázsa dohányt pakoltak ki autójából.
 
A nyughatatlan férfi 2021-2023 közötti ügyei - az elkövetett bűncselekmények miatt - a Pécsi Járásbíróság elé kerültek,  ami 3 év 6 hónap szabadságvesztés büntetésre ítélte első fokon. A bírói ítélet sem jelentett számára visszatartó erőt, tovább folytatta az illegális kereskedelmet, melyet néhány nappal ezelőtt szakítottak meg a NAV munkatársai, ezúttal Szofinak, a NAV cigarettakereső kutyájának érzékeny szaglása segítségével.

A magát sérthetetlennek gondoló férfi birtokában egy komlói közúti ellenőrzés során újabb 150 kilogramm vágott dohányt sikerült fellelni.  Pikáns részlet: nemhogy adózatlan dohánnyal, de semmilyen körülmények között nem tartózkodhatott volna ott, mivel a bíróság mozgáskorlátozó intézkedésének értelmében Baranya vármegyehatárát sem hagyhatta volna el. A cigi csempészéhez előszeretettel használt nagy teljesítményű luxuskocsikat. Hol egy Porsche Panamerával, máskor egy felturbózott A6-os Audival száguldozott – olykor a pénzügyőrök elől. Többször előfordult, hogy a hatósági jelzéseket figyelmen kívül hagyva kivonta magát a közúti ellenőrzés alól és nagy sebességgel elmenekült a pénzügyőrök elől, veszélybe sodorva a hatóság és vétlen állampolgárok testi épségét.
 
A két év leforgása alatt négy alkalommal tetten ért elkövető összesen 870 kilogramm jövedéki terméknek minősülő finomra vágott dohányt és 8000 csomag cigarettát birtokolt, melyek együttes piaci értéke,  az elkövetés idején  elérte az 50 millió forintot. A lefoglalt termékeket kivétel nélkül elkobozták.
 
Több körülmény is arra utalt, hogy mindvégig tudatában volt cselekményei súlyának és esetleges következményeinek. Az elfogásakor a gépkocsijában talált komplett „túlélőcsomagból” kikövetkeztethető, hogy felkészült arra, ha egy esetleges menekülést követően bujkálnia kell. A pénzügyőrök előtt nem maradt rejtve a tisztasági csomagban a gyógyszerek között elbújtatott „börtöntelefon” sem, amit két alkalommal is megtaláltak nála. Ezt vélhetően a fogdába, majd később a börtönbe szándékozott becsempészni.  A mini telefon mérete beszédes: a készülék mindössze 13 grammos és egy fém 200 forintosnál alig nagyobb méretű.
 
Ezúttal már nem volt menekvés, a Pécsi Járásbíróság elrendelte a férfi letartóztatását, jelenleg pénzmosás bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik ellene eljárás.

Utoljára frissítve: 2023-10-11 20:54:46

További híreink
Legendás szupersztárt, a „pop örökös királynőjét”, valamint megannyi fejlesztést, újítást jelentett be a Sziget
Hatalmas bejelentéssel indult a Sziget 2024-es programjait és újításait bemutató sajtótájékoztató. Eszerint a fesztivál első napján, augusztus 7-én a Sziget Nagyszínpadár...
2024-05-16 18:26:37, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az egykori pécsi vidámpark helyén Meseerdő nyitotta meg kapuit, amelyben a mecseki szén megtalálásának történe...
Bővebben >>