. Ma Gedeon napja van.
Boldog kínai újévet!
2016-02-06 15:20:44
Boldog kínai újévet!

Boldog kínai újévet!

A Kínai Holdújév rendezvényeinek  a Zsolnay Kulturális Negyed  ad otthont szombaton, délután  a gyerekeknek szerveznek programokat, este az Ordoszi  Nemzeti   Ének- és  Táncszínház műsora lesz látható.


A nap során a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi  Karának Hagyományos Kínai Orvoslás Konfuciusz Intézete kínai kézműves foglalkozásokat tart az érdeklődő fiataloknak. A gyerekek pekingi opera maszkot festhetnek,  kínai lámpásokat és papírkivágásokat készíthetnek, megismerkedhetnek  a kínai kalligráfiával és  bevezetik őket  a csomózás rejtelmeibe, valamint kipróbálhatják tudnak-e kínai evőpálcikával enni és „tollaslabdával” focizni.

A kínai holdújév alkalmából rendezett  eseménysor középpontjában idén egy belső-mongóliai művésztársulat, az Ordoszi Nemzeti Ének- és Táncszínház gálaműsora áll. Látható lesz  akrobatikus elemekben gazdag nemzetközi versenyen első díjat nyert táncelőadás ugyanúgy, mint férfi-női csoportos tánc.   Tuvan torokéneklés is része lesz az előadásnak, ami egy egyedülálló mongol éneklési mód, különlegessége, hogy ugyanaz az énekes pusztán a saját hangszálainak segítségével egy időben két vagy több hangon képes énekelni. Az összművészeti bemutatón megismerhetjük Belső-Mongólia hagyományos  viseletét  és ékszereit, illetve egy különleges húros hangszert, a lófej hegedűt is.

Utoljára frissítve: 2016-02-06 15:49:35

További híreink
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Középpontban a fenntarthatóság és ellenállóképesség
A fenntarthatóság és az ellenállóképesség állt a középpontjában idén az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Pécsi Pénzügyi Napoknak.
2023-06-06 21:59:53, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Egyetemi Borbirtok és a Pécsi Nemzeti Színház együttműködése új szintre lép.
Bővebben >>