. Ma Márk napja van.
Börtönőrre támadt - ismét leültették
2022-01-27 19:56:28
Börtönőrre támadt -  ismét leültették

Börtönőrre támadt - ismét leültették

Súlyosbította a Pécsi Törvényszék hivatalos személy elleni erőszak bűntette és testi sértés vétsége miatt a Komlói Járásbíróság ítéletét.


A bíróság által megállapított tényállás szerint a többszörösen büntetett előéletű a  B. J.  az egyik büntetés-végrehajtási intézetben ismerte meg a körlet-felügyelőként dolgozó sértettet.


A vádlott múlt év július 20-án délután fél hatkor vásárolt az egyik komlói áruházban,  onnan a parkolóban lévő dohányboltba ment.  Már az áruházban  felismerte a sértettet, látta, hogy bement a dohányboltba, ezért elhatározta, hogy a sértettet korábbi munkája miatt felelősségre vonja.


A parkolóban megvárta, amíg kilép a dohányboltból, odament hozzá, és „Mi volt bent?” kérdéssel a közvetlenül mellé lépett, majd megfenyegette, hogy kinyírja, kicsinálja, továbbá, ha megtudja, hol lakik, elvágja a torkát. Fenyegetésének nyomatékot adva a tenyerének élét elhúzta nyaka alatt, ezzel imitálva a torok elvágását, majd hátrább lépett és nekivetkőzött. Miután az általa eltervezett tettlegességre felkészült, kezét ökölbe szorította, azokat maga elé tartva támadó állásba állt, és lendületből belerúgott a sértettbe, majd ököllel állon ütötte.


A vádlott a sértettet többször is meg akarta ütni, azonban a sértett ez elől részben kitért, részben védekezése során maga is megütötte a vádlottat. A dulakodás során a sértett pólója elszakadt. A verekedésnek a vádlott  élettársa vetett véget azzal, hogy figyelmeztette, a tette miatt ismét börtönbe fog kerülni, hivatalos személy elleni erőszak miatt. A bántalmazás következtében  a sértett  nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el a  mellkasán, a hasán a köldök magasságában és a bal vállán, a felső ajka bevérzett, három foga meglazult.


A másodfokú ítélet indoklása szerint a törvényszék további súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott a cselekményeket három, nagyrészt erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt ellene folyó büntetőeljárás hatálya alatt követte el, valamint az elsőfokú bírósághoz képest nagyobb súllyal értékelte, hogy a cselekményeket mindössze  tizenhárom nappal a legutolsó elítélését követően követte el. E körülmények sem tartották vissza a vádlottat az újabb bűnelkövetéstől, mely tényből a személyének nagyobb társadalomra veszélyességére lehet következtetni.


Az, hogy a vádlott szabadlábon büntetés-végrehajtási intézetben dolgozó személlyel történő találkozása esetén arra aljas indokkal rátámad, olyan kirívó gátlástalanságról és a közösségi normákat teljes mértékben semmibe vevő erkölcsről adnak tanúbizonyságot, mely mindenképpen indokolja a büntetés súlyosítását. B. J vádlottat – halmazati büntetésül – jogerősen négy év börtönre és öt év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte.

Utoljára frissítve: 2022-01-27 19:57:00

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pia, drog, függőségek. Bár a probléma minden esetben összetett, a legújabb kutatások szerint a háttérben ADHD ...
Bővebben >>