. Ma Károly, napja van.
Bővítve indult újra a Könyv(fu)tár
2020-11-23 19:52:05
Bővítve indult újra a Könyv(fu)tár

Bővítve indult újra a Könyv(fu)tár

Újraindította és kibővítette "Könyv(fu)tár" szolgáltatását, a korábbinál több átvételi lehetőséget biztosítva beiratkozott olvasóinak a Csorba Győző Könyvtár.


Bár a koronavírus-járvány következtében elrendelt korlátozások miatt a Csorba Győző Könyvtár és fiókkönyvtári hálózata nem látogatható, a pécsiek mégis könyvtári könyvekkel oldhatják a kijárási korlátozások miatti egyhangúságot. Otthonukban gyógyuló fertőzöttek, valamint hatósági házi karanténban lévő személyek részére könyvek kiszállítását nem vállalja a könyvtár!


Az olvasók a kéréseiket az intézmény honlapján található űrlapon keresztül, illetve hétköznap 9 és 15 óra között telefonon adhatják le. A könyvtár munkatársai a beérkezett kérésekre 2 munkanapon belül válaszolnak, egyeztetik a házhoz szállítás, illetve a személyes átvétel részleteit. Egyszerre legfeljebb 5 darab dokumentumot lehet kölcsönözni, amelyek lejárati határideje január 15-e lesz.


A könyvek házhoz szállítása heti egy alkalommal, szerdai napokon történik, először november 25-én. A házhozszállítást csak Pécs közigazgatási területén belül vállalják, 500 forint térítési díj ellenében, amit online, vagy a könyvtár újranyitásakor a Tudásközpontban lehet majd kifizetni.


Újdonság, hogy a Csorba Győző Könyvtár az igénylések személyes átvételére is biztosít lehetőséget. Az olvasók a Tudásközpont parkolójában kialakított Könyv(fu)tár Ponton vehetik át a kért dokumentumokat, megadott nyitvatartási időben, a járványügyi előírások maradéktalan betartása mellett.


A Könyv(fu)táron keresztül kikölcsönzött dokumentumokat a következő szállításnál visszaküldhetik, vagy leadhatják személyesen a Tudásközpont parkolójában kialakított Könyv(fu)tár Ponton. Szintén újdonság, hogy ugyanitt lehet visszaadni a még a korlátozás bevezetése, vagyis a könyvtár zárása előtt kikölcsönzött könyveket is.  


A vírushelyzet kapcsán elrendelt 30 napos zárva tartás ideje alatt (2020. november 11. - december 11.) lejáró olvasójegyeket és kölcsönzéseket a Csorba Győző Könyvtár egységesen meghosszabbította egy hónappal. Az intézmény a zárva tartás idejére késedelmi díjat nem számít fel.

Utoljára frissítve: 2020-11-23 19:52:32

További híreink
Fotókat gyűjtenek az egykori Caflish Cukrászdáról
Az egykori pécsi Caflish, később Éva cukrászda belső teréről és a kávégépéről gyűjt fotókat a Janus Pannonius Múzeum
2021-01-27 19:47:49, Hírek, Környezetünk Bővebben
PTE! Kultúrfeszt
Az Irány a PTE! Kultúrfeszt megmutatja, miért jó pécsi egyetemistának lenni. Tíz kar 170 programja várja az érdeklődőket több napon át, közel 300 szereplővel.
2021-01-26 19:58:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nyílt nap online
Az országban elsők között rendezett VR-felületen nyílt napot leendő hallgatói számára a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara decemberben, a következőre janu...
2021-01-26 19:41:24, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az év végi ünnepkörhöz igazodik a vonatok és buszok közlekedési rendje, ahogy a helyi járatoké is.
Bővebben >>