. Ma Vilmos, Bíborka napja van.
Bővült a pécsi gyermekklinika eszközparkja
2020-02-14 22:25:51
Bővült a pécsi gyermekklinika eszközparkja

Bővült a pécsi gyermekklinika eszközparkja

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ  Gyermekgyógyászati Klinikájának az Ezer mosoly a Beteg Gyermekekért  Alapítvány egy közel 800 ezer forint értékű orvosi eszköz megvásárlásához nyújtott támogatást.

A  Gyermekgyógyászati Klinikán évente közel 200 alkalommal történik gyomor-bélrendszeri endoszkópos vizsgálat csecsemőkortól egészen 18 éves korig. Az Ezer mosoly a Beteg Gyermekekért Alapítvány támogatásának köszönhetően egy közel nyolcszázezerbe kerülő öblítő pumpát vásárolhatottak.

Az új öblítőpumpa az endoszkópos vizsgálatokat segíti, megkönnyítve ezzel a diagnózis felállítását, a terápia meghatározását. E mellett alkalmas például lenyelt tárgy  - gombelem vagy hegyes, éles tárgy - esetén is, amikor rendkívül nagy a jelentősége annak, hogy  milyen gyorsan tudják meghatározni az idegen test pontos elhelyezkedését. A pumpa segítségével eltávolíthatók a látótérbe került szennyeződések.


Ez kiemelten fontos gyermekkorban, amikor a vizsgálatok altatásban történnek. A látótérbe került szennyeződések ugyanis akadályozzák a tájékozódást, ami miatt nemcsak a vizsgált területről a szakemberek csekély információt kaphatnak, de akadályozza a diagnózist, illetve a terápiát és az endoszkóp megfelelő manőverezését is hátráltatja, ami adott esetben akár a vizsgálat biztonságos elvégzését is megakadályozzák. Ez akár a beteg újbóli vizsgálatát teszi szükségessé, ami értelemszerűn újabb altatással jár együtt, ezért van rendkívül nagy jelentősége az alapítványi támogatásból a pécsi gyermekklinikára került új orvosi eszköznek, amellyel a fenti akadályok elhárulnak.

Utoljára frissítve: 2020-02-14 22:35:50

További híreink
Az időjárás márciusi játéka
Március közepén kellemes tavaszias meleg jellemezte hazánk időjárást.
2020-04-04 20:57:58, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Bázisintézmény lett a Gandhi
Az Oktatási Hivatal bázisintézménye lett a pécsi Gandhi Gimnázium.
2020-04-01 18:04:39, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Szombattól kijárási korlátozás lép életbe
Kijárási korlátozást vezetnek be szombattól az ország egész területén.
2020-03-27 20:44:35, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ebben az esztendőben Berkesdre és Gigére került a Pannon Hőerőmű Zrt. szénadománya.
Bővebben >>