. Ma Bernadett napja van.
Bővült a pécsi gyermekklinika eszközparkja
2020-02-14 22:25:51
Bővült a pécsi gyermekklinika eszközparkja

Bővült a pécsi gyermekklinika eszközparkja

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ  Gyermekgyógyászati Klinikájának az Ezer mosoly a Beteg Gyermekekért  Alapítvány egy közel 800 ezer forint értékű orvosi eszköz megvásárlásához nyújtott támogatást.

A  Gyermekgyógyászati Klinikán évente közel 200 alkalommal történik gyomor-bélrendszeri endoszkópos vizsgálat csecsemőkortól egészen 18 éves korig. Az Ezer mosoly a Beteg Gyermekekért Alapítvány támogatásának köszönhetően egy közel nyolcszázezerbe kerülő öblítő pumpát vásárolhatottak.

Az új öblítőpumpa az endoszkópos vizsgálatokat segíti, megkönnyítve ezzel a diagnózis felállítását, a terápia meghatározását. E mellett alkalmas például lenyelt tárgy  - gombelem vagy hegyes, éles tárgy - esetén is, amikor rendkívül nagy a jelentősége annak, hogy  milyen gyorsan tudják meghatározni az idegen test pontos elhelyezkedését. A pumpa segítségével eltávolíthatók a látótérbe került szennyeződések.


Ez kiemelten fontos gyermekkorban, amikor a vizsgálatok altatásban történnek. A látótérbe került szennyeződések ugyanis akadályozzák a tájékozódást, ami miatt nemcsak a vizsgált területről a szakemberek csekély információt kaphatnak, de akadályozza a diagnózist, illetve a terápiát és az endoszkóp megfelelő manőverezését is hátráltatja, ami adott esetben akár a vizsgálat biztonságos elvégzését is megakadályozzák. Ez akár a beteg újbóli vizsgálatát teszi szükségessé, ami értelemszerűn újabb altatással jár együtt, ezért van rendkívül nagy jelentősége az alapítványi támogatásból a pécsi gyermekklinikára került új orvosi eszköznek, amellyel a fenti akadályok elhárulnak.

Utoljára frissítve: 2020-02-14 22:35:50

További híreink
Jubiláló előadások a Pécsi Harmadik Színházban
Több produkció is jubilál a Pécsi Harmadik Színházban februárban.
2020-02-17 21:23:37, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Különleges szolgáltatás a kismamáknak
A járóbetegek számára is elérhető laktációs szoba - szoptatási ambulancia - is segíti a kismamákat a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Kl...
2020-02-16 21:37:57, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Történeti épületdiagnosztikai képzés indul Pécsett
A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar történeti épületdiagnosztikai és rehabilitációs szakot indít.
2020-02-15 20:57:36, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mit csinál egy baba? Eszik, alszik - szokták mondani. Ennél persze sokkal több és összetettebb folyamat zajlik...
Bővebben >>