. Ma Ervin napja van.
Campusfejlesztés a minőség jegyében
2020-03-01 20:55:14
Campusfejlesztés a minőség jegyében

Campusfejlesztés a minőség jegyében

Jelenleg csaknem háromezer-ötszázan tanulnak a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi karán, a hallgatók kétharmada külföldi.

Az orvosképzésben nyolcszáz  oktató vesz részt a cél, hogy a számuk a következő három esztendőben 100-130 fővel bővüljön. A létszámnövekedéssel, az oktatás formai és tartalmi fejlesztésével, valamint a nemzetközi kapcsolatok bővítésével párhuzamban szükségszerűvé vált a campus fejlesztése is. Az első lépésben a Modern Városok Program keretében  új elméleti tömb épül, valamint uniós forrásokból a közeljövőben újabb fejlesztések indulnak el.

A város és az egyetem közös projektjeként, kormányzati támogatás felhasználásával épülő modern szemléletű, tizenegyezer négyzetméter alapterületű új elméleti és oktatási tömb építése jó ütemben halad. Ide költözik majd át a főépületből a kar négy intézete. A mintegy 11 milliárdos beruházás részeként a Janus Pannonius Klinikai Tömb és az új épület közötti park is megújul.

Az Emberi Erőforrás-fejlesztési Operatív Programból pályázati úton elnyert csaknem hat milliárdból a tervek szerint 2021 nyarára épül fel a 3500-4000 négyzetméter közé tervezett Fogorvos-tudományi tömb a Szigeti út és Tüzér utca sarkán, az egyetem tulajdonában lévő teleken. Ugyanebből a forrásból valósul meg a Preklinikai Kutatóközpont, az Állatház, valamint fejlesztik  a MediSkills-Lab Szimulációs Oktatási Központot is.

Utoljára frissítve: 2020-03-01 20:59:05

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>