. Ma Vince napja van.
Cél a biológiai sokféleség megőrzése
2020-03-04 21:40:04
Cél a biológiai sokféleség megőrzése

Cél a biológiai sokféleség megőrzése

Globális koalíciót hív életre a biológiai sokféleség megőrzéséért az Európai Bizottság.


A vadon élő állatok és növények világnapja alkalmából az Európai Bizottság  Monacóban egy új globális koalíciót indított útjára a biológiai sokféleség megőrzése érdekében. Ezzel a kommunikációs kampánnyal arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy fokozottan tudatosítani kell az emberekben a biológiai sokféleség erőteljesebb védelmének szükségét.
 
A Biológiai Sokféleség Egyezmény alapján arra kérik a világ nemzeti parkjait, akváriumait, botanikus kertjeit, állatkertjeit, valamint tudományos és természettörténeti múzeumait, hogy egyesített erővel hívják fel a közvélemény figyelmét a fennálló természeti válságra.

Virginijus Sinkevičius, a környezetért, az óceánokért és a halászatért felelős európai biztos arra hívta fel a figyelmet, hogy a biológiai sokféleséget érintő válság fontos tényezője az éghajlatváltozásnak. A biológiai sokféleség védelme és helyreállítása nem csupán a természet jövő nemzedékek számára való megmentését jelenti, hanem segít az éghajlatváltozás kezelésében, valamint elébe menne az élelmiszereket, egészséget és gazdaságot érintő negatív hatásoknak is. Hangsúlyozta, sürgős globális fellépésre van szükség ahhoz, hogy a természettel ne csak állatkertekben vagy botanikus kertekben találkozzunk, ez az emberiség kudarca lenne.
 
Gyűjteményeik, oktatási és megőrzési programjaik révén a nemzeti parkok, akváriumok, botanikus kertek, állatkertek, valamint a tudományos és természettörténeti múzeumok segítségével találhat leginkább visszhangra a közvéleményben az az üzenetet, hogy a biológiai sokféleség válságának milyen drámai következményei lehetnek. Az Európai Bizottság arra ösztönzi továbbá a nemzeti, regionális és helyi hatóságokat, a nem kormányzati szervezeteket, a vállalkozásokat, a tudósokat és az egyéneket, hogy vegyék ki részüket a biológiai sokféleséggel foglalkozó ENSZ csúcstalálkozót  megelőző figyelemfelhívó tevékenységekből.

Az ENSZ Biológiai Sokféleség Egyezményének 196 részes felét tömörítő konferenciától azt várják, hogy új globális keretet fogadjon el a természet védelmére és helyreállítására, amire éppoly nagy szükség van, mint a klíma-vészhelyzetre reagáló Párizsi Megállapodásra.

A csúcstalálkozót követően a biológiai sokféleség megőrzésére létrehozott koalíció olyan összehangolt és kézzelfogható fellépésekre összpontosít, amelyek a biológiai sokféleség tendenciózus csökkenése ellen hatnak. A kezdeményezés teljes egészében összhangban áll többi hasonlóval, valamint az olyan koalíciókkal, mint például a Costa Rica vezetésével működő.

Utoljára frissítve: 2020-03-04 21:40:56

További híreink
A koronavírus hat az építőiparra is
A generálkivitelezők jelzései szerint egyre több alvállalkozó (mikró- és kisvállalkozás) függeszti fel a munkát.
2020-04-03 20:37:03, Hírek, Környezetünk Bővebben
Legfontosabb az életek mentése, a megélhetés támogatása
Száz milliárd euró a munkahelyek és a vállalkozások működésének fenntartására: a SURE-kezdeményezés.
2020-04-02 21:02:39, Hírek, Környezetünk Bővebben
Elhunyt Peskó Zoltán
Hosszan tartó betegséget követően 83 éves korában elhunyt Peskó Zoltán karmester és zeneszerző, a Pannon Filharmonikusok egykori zeneigazgatója.
2020-04-01 18:14:14, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mindannyiunk érdeke, hogy a járvány terjedését lassítsuk és egymás egészségét óvjuk, ezért Pécsett korlátozzák...
Bővebben >>