. Ma Gedeon napja van.
Célba juttatják Ámor nyilát
2019-12-05 11:58:32
Célba juttatják Ámor nyilát

Célba juttatják Ámor nyilát

Telt ház előtt volt látható november 25-én az Ámor nyila című inkluzív színházi előadás a Művészetek és Irodalom Házában, amelyet ismét bemutatnak december 5-én.


Az alkotók és színészek a Keret Alkotó Csoport tagjai, valamint a Fogd A Kezem Alapítvány akadállyal élő fiataljai. A Keret Alkotó Csoport célja az értelmükben akadályozott emberek szélesebb körű elfogadása.

 

A Fogd A Kezem Alapítvány fiataljaival készített többórás mélyinterjúkból Hajós Zsuzsa (Kerekasztal) dramaturg írt történetet, az előadás rendezője pedig Vajda M. Zsuzsanna (MárkusZínház).


Az előadásban értelmükben akadályozott és ép színészek játszanak el egy „isteni” történetet a szerelemről. Az előadás emberközelivé hoz olyan tabudöntögető témákat, mint az értelmükben akadályozott emberek szerelmi élete, illetve hogy kinek van beleszólása abba, hogy kit és hogyan szerethetünk. A darab igyekszik elősegíteni az előítéletek felszámolását, a megértést és az elfogadást.


E nemes célok mellé állt a ZsÖK is, a cég nagy kedvezménnyel kínálta fel helyszínként a Művészetek és Irodalom Házát az előadás számára.

Utoljára frissítve: 2019-12-05 12:03:04

További híreink
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Középpontban a fenntarthatóság és ellenállóképesség
A fenntarthatóság és az ellenállóképesség állt a középpontjában idén az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Pécsi Pénzügyi Napoknak.
2023-06-06 21:59:53, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Egyetemi Borbirtok és a Pécsi Nemzeti Színház együttműködése új szintre lép.
Bővebben >>