. Ma Márk napja van.
Cigarettacsempészt fogtak Udvarnál
2016-05-25 10:40:43
Cigarettacsempészt fogtak Udvarnál

Cigarettacsempészt fogtak Udvarnál

Egy magyar rendszámú gépjármű rejtekhelyeiről a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Udvar térségében 434 karton adózatlan cigarettát és két szerb rendszámot foglaltak le.


Udvarnál jelentkezett belépésre egy magyar rendszámú személygépkocsi, amelyben két szerb-magyar kettős állampolgár utazott. A NAV pénzügyőrei a határrendészek értesítése alapján átvizsgálták a gépkocsit és az átalakított gépjárműben a csomagtartó borítása, valamint a vezető ülés alatt, és a műszerfalban 434 karton magyar adójegy nélküli cigarettát és két darab szerb rendszámot találtak.  


Megállapították, hogy a gépjármű egyedi azonosító jeleit engedély nélkül megváltoztatták. Erre utalnak az előkerült szerb rendszámok és egy szerb forgalmi engedély, valamint az, hogy a motortérben lévő alvázszámot átfestették, illetve az ablaküvegben található alvázszám nem egyezett a motortér egyik alvázszámával sem. Ezen kívül az ablaküvegben lévő rendszám sem volt ugyanaz, mint a gépkocsin lévő.


A pénzügyőrök az adózatlan cigarettát, illetve a szállítására használt gépjárművet lefoglalták, és orgazdaság elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál, valamint egyedi azonosító jellel való visszaélés alapos gyanúja miatt a rendőrségen. A feljelentéssel egyidejűleg 5 millió forint jövedéki bírságot is kiszabtak.

Utoljára frissítve: 2016-05-25 10:41:24

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Húsvétvasárnap kell majd a nyári időszámításra átállni, és ennek a sok negatív következménye mellett van egy k...
Bővebben >>