. Ma Ákos, Bátor napja van.
Cipős doboz, tele ajándékkal és szeretettel
2022-11-23 16:09:57
Cipős doboz, tele ajándékkal és szeretettel

Cipős doboz, tele ajándékkal és szeretettel

A Baranya Segít Program keretében idén is gyűjti a cipősdoboz adományokat a Baranya Megyei Önkormányzat, a felajánlásokat december 10-ig várják a Megyeházán.


A tartós élelmiszerekből, játékokból, ruhákból és egyéb. ajándékokból összeállított csomagokat az Ormánsági Fiatalokért Egyesületen keresztül hátrányos helyzetű ormánsági gyermekeknek juttatják el az ünnepek előtt.


A tavaly útjára indított akció során közel 100 csomag gyűlt össze. Akkor a Pécsimami Egyesület és a Székesegyház Nagycsaládos Egyesület a pécsi gyermekek számára juttatta el az ajándékcsomagokat. Ebben az esztendőben a cipós dobozokban elhelyezett ajándékokkal az Ormánsági Fiatalokért Egyesülete 24 település csaknem ezer gyermekét szeretné segíteni az ünnepi időszakban. Ebben nagy segítséget jelent számukra a Baranya Megyei Önkormányzat felajánlása.

A rászoruló gyerekeknek szánt karácsonyi cipős doboz akcióhoz szintén csatlakozott Pécsen a Zsolnay Örökségkezelő, ami két helyszín várja a cipős dobozba csomagolt új vagy megunt, de jó állapotú játékokat, könyveket november 25. és december 18. között. Az Ókeresztény Mauzóleumban (csütörtök–vasárnap: 10.00–16.45) és a Művészetek és Irodalom Házában (hétfő–péntek: 9:00–17:00). A dobozba a felajánlók  tehetnek ezen felül írószert, higiéniai eszközt és édességet is.

A felajánlott adományok a Baptista Szeretetszolgálat együttműködésével jutnak el a hátrányos helyzetű gyerekekhez. Ezeket olyan cipős dobozban várják, aminek az alját és a tetejét külön-külön színes csomagolópapírral vonták be, zsineggel kötötték át, vagy ragasztószalaggal rögzítették. A leadóponton kapott kártyán pedig feltüntették, hogy milyen korú és milyen nemű gyermeknek szánják az ajándékot.

Az országos akció keretében tavaly összesen 50.930 cipős doboz gyűlt össze.

Utoljára frissítve: 2022-11-23 16:10:55

További híreink
Az idegrendszeri zavarok okait kutatják
A Pécsi Tudományegyetem, mint konzorciumvezető és hat konzorciumi partnere (HUN-REN Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet, Szegedi Tudományegyetem, Semmelweis Egyetem, H...
2024-02-26 21:34:32, Hírek, Környezetünk Bővebben
A WordSkillsen és az EuroSkillsen is képviseli Pécset
A Pécsi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola tanulója képviseli hazánkat a nemzetközi egészségügyi versenyeken.
2024-02-25 22:07:46, Hírek, Környezetünk Bővebben
Száz éve született Grastyán Endre
Születésének 100. évfordulója alkalmából megemlékezést tartanak Pécsett.
2024-02-23 16:30:23, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A pécsi kardiókör egy különleges túraútvonal, ami mozgásra ösztönöz.
Bővebben >>