. Ma Andrea napja van.
Cipős doboz, tele ajándékkal és szeretettel
2022-11-23 16:09:57
Cipős doboz, tele ajándékkal és szeretettel

Cipős doboz, tele ajándékkal és szeretettel

A Baranya Segít Program keretében idén is gyűjti a cipősdoboz adományokat a Baranya Megyei Önkormányzat, a felajánlásokat december 10-ig várják a Megyeházán.


A tartós élelmiszerekből, játékokból, ruhákból és egyéb. ajándékokból összeállított csomagokat az Ormánsági Fiatalokért Egyesületen keresztül hátrányos helyzetű ormánsági gyermekeknek juttatják el az ünnepek előtt.


A tavaly útjára indított akció során közel 100 csomag gyűlt össze. Akkor a Pécsimami Egyesület és a Székesegyház Nagycsaládos Egyesület a pécsi gyermekek számára juttatta el az ajándékcsomagokat. Ebben az esztendőben a cipós dobozokban elhelyezett ajándékokkal az Ormánsági Fiatalokért Egyesülete 24 település csaknem ezer gyermekét szeretné segíteni az ünnepi időszakban. Ebben nagy segítséget jelent számukra a Baranya Megyei Önkormányzat felajánlása.

A rászoruló gyerekeknek szánt karácsonyi cipős doboz akcióhoz szintén csatlakozott Pécsen a Zsolnay Örökségkezelő, ami két helyszín várja a cipős dobozba csomagolt új vagy megunt, de jó állapotú játékokat, könyveket november 25. és december 18. között. Az Ókeresztény Mauzóleumban (csütörtök–vasárnap: 10.00–16.45) és a Művészetek és Irodalom Házában (hétfő–péntek: 9:00–17:00). A dobozba a felajánlók  tehetnek ezen felül írószert, higiéniai eszközt és édességet is.

A felajánlott adományok a Baptista Szeretetszolgálat együttműködésével jutnak el a hátrányos helyzetű gyerekekhez. Ezeket olyan cipős dobozban várják, aminek az alját és a tetejét külön-külön színes csomagolópapírral vonták be, zsineggel kötötték át, vagy ragasztószalaggal rögzítették. A leadóponton kapott kártyán pedig feltüntették, hogy milyen korú és milyen nemű gyermeknek szánják az ajándékot.

Az országos akció keretében tavaly összesen 50.930 cipős doboz gyűlt össze.

Utoljára frissítve: 2022-11-23 16:10:55

További híreink
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nemzetközi díjra jelölték Bacskó Tündét
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jelöltje az Elle Awards Az év színésznője díjára.
2024-04-13 22:04:57, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>