. Ma Zalán napja van.
Cipős doboz, tele ajándékkal és szeretettel
2022-11-23 16:09:57
Cipős doboz, tele ajándékkal és szeretettel

Cipős doboz, tele ajándékkal és szeretettel

A Baranya Segít Program keretében idén is gyűjti a cipősdoboz adományokat a Baranya Megyei Önkormányzat, a felajánlásokat december 10-ig várják a Megyeházán.


A tartós élelmiszerekből, játékokból, ruhákból és egyéb. ajándékokból összeállított csomagokat az Ormánsági Fiatalokért Egyesületen keresztül hátrányos helyzetű ormánsági gyermekeknek juttatják el az ünnepek előtt.


A tavaly útjára indított akció során közel 100 csomag gyűlt össze. Akkor a Pécsimami Egyesület és a Székesegyház Nagycsaládos Egyesület a pécsi gyermekek számára juttatta el az ajándékcsomagokat. Ebben az esztendőben a cipós dobozokban elhelyezett ajándékokkal az Ormánsági Fiatalokért Egyesülete 24 település csaknem ezer gyermekét szeretné segíteni az ünnepi időszakban. Ebben nagy segítséget jelent számukra a Baranya Megyei Önkormányzat felajánlása.

A rászoruló gyerekeknek szánt karácsonyi cipős doboz akcióhoz szintén csatlakozott Pécsen a Zsolnay Örökségkezelő, ami két helyszín várja a cipős dobozba csomagolt új vagy megunt, de jó állapotú játékokat, könyveket november 25. és december 18. között. Az Ókeresztény Mauzóleumban (csütörtök–vasárnap: 10.00–16.45) és a Művészetek és Irodalom Házában (hétfő–péntek: 9:00–17:00). A dobozba a felajánlók  tehetnek ezen felül írószert, higiéniai eszközt és édességet is.

A felajánlott adományok a Baptista Szeretetszolgálat együttműködésével jutnak el a hátrányos helyzetű gyerekekhez. Ezeket olyan cipős dobozban várják, aminek az alját és a tetejét külön-külön színes csomagolópapírral vonták be, zsineggel kötötték át, vagy ragasztószalaggal rögzítették. A leadóponton kapott kártyán pedig feltüntették, hogy milyen korú és milyen nemű gyermeknek szánják az ajándékot.

Az országos akció keretében tavaly összesen 50.930 cipős doboz gyűlt össze.

Utoljára frissítve: 2022-11-23 16:10:55

További híreink
Terítéken a bárányhús
Március 31-én és április 1-jén országszerte majd félszáz étteremben Bárány Napokat tartanak.
2023-03-30 02:56:03, Hírek, Környezetünk Bővebben
Fragmentált képarchitektúrák
Ifj. Ficzek Ferenc kiállítása látható a Művészetek és Irodalom Háza Martyn Ferenc Galériájában Pécsen.
2023-03-28 22:07:56, Hírek, Környezetünk Bővebben
A tavasz biztos jele az óraátállítás
Beköszöntött a tavasz, ezzel együtt március 26-án, vasárnap hajnali 2 óráról 3 órára állnak át automatikusan a digitális órák, az analóg készülékeket pedig egy órával kel...
2023-03-25 02:58:06, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bükösdi Kálmán, Dechandt Antal és Szilágyi Szilárd „Silaro” közös kiállítása látható Pécsen.
Bővebben >>