. Ma Stefánia napja van.
Cipős doboz, tele ajándékkal és szeretettel
2022-11-23 16:09:57
Cipős doboz, tele ajándékkal és szeretettel

Cipős doboz, tele ajándékkal és szeretettel

A Baranya Segít Program keretében idén is gyűjti a cipősdoboz adományokat a Baranya Megyei Önkormányzat, a felajánlásokat december 10-ig várják a Megyeházán.


A tartós élelmiszerekből, játékokból, ruhákból és egyéb. ajándékokból összeállított csomagokat az Ormánsági Fiatalokért Egyesületen keresztül hátrányos helyzetű ormánsági gyermekeknek juttatják el az ünnepek előtt.


A tavaly útjára indított akció során közel 100 csomag gyűlt össze. Akkor a Pécsimami Egyesület és a Székesegyház Nagycsaládos Egyesület a pécsi gyermekek számára juttatta el az ajándékcsomagokat. Ebben az esztendőben a cipós dobozokban elhelyezett ajándékokkal az Ormánsági Fiatalokért Egyesülete 24 település csaknem ezer gyermekét szeretné segíteni az ünnepi időszakban. Ebben nagy segítséget jelent számukra a Baranya Megyei Önkormányzat felajánlása.

A rászoruló gyerekeknek szánt karácsonyi cipős doboz akcióhoz szintén csatlakozott Pécsen a Zsolnay Örökségkezelő, ami két helyszín várja a cipős dobozba csomagolt új vagy megunt, de jó állapotú játékokat, könyveket november 25. és december 18. között. Az Ókeresztény Mauzóleumban (csütörtök–vasárnap: 10.00–16.45) és a Művészetek és Irodalom Házában (hétfő–péntek: 9:00–17:00). A dobozba a felajánlók  tehetnek ezen felül írószert, higiéniai eszközt és édességet is.

A felajánlott adományok a Baptista Szeretetszolgálat együttműködésével jutnak el a hátrányos helyzetű gyerekekhez. Ezeket olyan cipős dobozban várják, aminek az alját és a tetejét külön-külön színes csomagolópapírral vonták be, zsineggel kötötték át, vagy ragasztószalaggal rögzítették. A leadóponton kapott kártyán pedig feltüntették, hogy milyen korú és milyen nemű gyermeknek szánják az ajándékot.

Az országos akció keretében tavaly összesen 50.930 cipős doboz gyűlt össze.

Utoljára frissítve: 2022-11-23 16:10:55

További híreink
Villányi Franc ünnep hetedszer
Ismét két álló napig Villány a cabernet franc világvárosa.
2022-11-26 09:20:17, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lesz fényfestés, rénszarvasszán és ünnepi koncert is a pécsi Adventen
Pécsett a Dzsámi látványos fényfestése koronázza meg a XI. Adventi Kézműves és Mesevásárt november 25. - december 24. között.
2022-11-25 01:34:10, Hírek, Környezetünk Bővebben
Baranyai méz jár a véradásért
Csütörtökön „Mézes Véradást” tartanak Pécsen a Vérellátó Központban.
2022-11-24 01:33:30, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Közép-Európában egyedülálló projektet indít az épített környezetre vonatkozó fenntartható rendszerekre fókuszá...
Bővebben >>