. Ma Márk napja van.
Csak a határig értek
2015-03-01 21:42:04
Csak a határig értek

Csak a határig értek

Anyagi ellenszolgáltatás ellenében vitt volna három  mohácsi sofőr külföldieket Németországba, csak Hegyeshalomig jutottak, ott elfogták őket – adta hírül a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

A mosonmagyaróvári határrendészek és az osztrák rendőrök az M1-es autópálya hegyeshalmi kilépőjénél tartott közúti ellenőrzés során állították meg a három, egymást követő magyar rendszámú gépkocsit. Mint kiderült a két Suzuki és a Ford  sofőrjei mind hárman mohácsi lakosok voltak,  az utasaik pedig kivétel nélkül mindannyian külföldiek, akik  nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz és a továbbutazáshoz szükséges úti okmányok és vízummal, jogellenesen akartak Németországba jutni.


Az ellenőrzést követően a tizenegy szíriai és az egy iraki férfit tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt, a három mohácsi gépkocsivezetőt pedig  embercsempészés gyanúja miatt előállították.


Mint kiderült, a migránsok illegálisan érkeztek hazánkba, a szerb-magyar határon elfogták őket a rendőrök. A kijelölt befogadó állomásra nem mentek el, a fővárosba utaztak és két napot egy motelben töltöttek. Németországba utazásukat egy külföldi férfi szervezte, aki a tizenkét utast a Keleti Pályaudvar melletti utcában várakozó három gépkocsihoz kísérte.
Az 55 és 58 éves mohácsi férfiak beismerték, 250 euróért  vállalták, hogy a külföldieket Passauba szállítják.  Egyikük – állítása szerint - először fuvarozott migránsokat, két társa néhány nappal korábban - kétszázötven euróért –  már négy-négy külföldi férfit csempészett Németországba.


A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztálya a három mohácsi lakos ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást. (fotó: police.hu)

Utoljára frissítve: 2015-03-01 21:54:37

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>