. Ma Gedeon napja van.
Csak az elején volt izgalmas
2015-09-28 21:19:53
Csak az elején volt izgalmas

Csak az elején volt izgalmas

Újabb lépést tett a Japán-Nagydíjon harmadik világbajnoki címe megszerzése felé, Lewis Hamilton miután az idei tizennegyedik Forma-1-es futamot is megnyerte.


Lewis Hamilton mellé a dobogóra Nico Rosberg és Sebastian Vettel fért fel, ők végeztek a második és harmadik helyen.


A verseny magyar idő szerint vasárnap reggel hét óra után rajtolt el, az első helyről Rosberg várta a piros lámpák kialvását. Ő nem jött jól el a rajtból, Hamilton, Vettel és Bottas is megelőzte. Kicsivel hátrébb Ricciardo Red Bullja koccant Massa Williamsével, ennek következtében mindketten defektet kaptak, valamint a brazil autójának első vezetőszárnya is megsérült, ezért körhátrányba kerülve tért vissza a pályára a szervízelés után. A második körben Pérez is a boxba hajtott a Force Indiával, az első kanyarban ő is kicsúszott, amit az autója is megérzett. Elöl Hamilton szilárdította meg az előnyét Vettellel szemben, miközben Rosberg, a harmadik helyen haladó Bottas üldözését kezdte meg.


Danyil Kvjat az időmérő edzés végén szanaszét törte a versenyautóját, ezért ő csak a boxutcából rajtolt. Kilenc körrel ezután vissza is tért oda, így az orosz nyitotta a kerékcserék sorát. A teljes mezőny 8 kör alatt tudta le a gumiváltások első fordulóját, miközben a pályán csupán a hátul, pontokért harcolók között történtek izgalmas dolgok. Egészen pontosan összeállt Kvjat, Verstappen és Alonso hármasa. A hollandnak végül a huszonhatodik körben sikerült a veterán spanyol elé keverednie, aki ezen a futamon is rengeteget szenvedett az autójával, ebből fakadó nemtetszésének pedig hangot is adott a rádión. A kerékcserék második, egyben utolsó fordulója a huszonnyolcadik körben kezdődött, méghozzá Sainz kiállásával, aki annyira igyekezett, hogy le is tarolta a boxutca bejáratát jelző bóját, így nemcsak kereket, hanem első vezetőszárnyat is cserélni kellett nála.


Egy körrel később Räikkönen is érkezett az ötödik helyről, ennek köszönhetően a cserék után egy pozícióval előrébb, Bottas előtt, a negyedik helyen találta magát. Egyet rontott Vettel is, Rosberg előzte meg a garázsban a második helyért, mivel az ő stratégiája jobbnak bizonyult. A verseny végéig hátralévő 22 körben nem sok izgalmas dolog történt, az mindenesetre kiderült a csapatok rádióforgalmazásaiból, hogy Alonso megalázó helyzetben érzi magát a McLaren Hondánál, illetve Kvjat is ki volt akadva a számára nehézséget jelentő előzések miatt. Hamilton kényelmesen haladt pályafutása negyvenegyedik futamgyőzelme felé, nem kellett izgulnia Rosberg támadásai miatt, hiszen a verseny utolsó 15 körében tíz másodperc feletti előnnyel verte a címvédő a csapattársát. Vettel sem stresszelt Räikkönen miatt, neki is kényelmes előnye volt a finnel szemben.


Hét körrel a vége előtt már csak Pérez, Ericsson és Kvjat nyúzta egymást hátul, a mexikói előzni tudott, és az orosz újonc is megtette ugyanezt, kihasználva, hogy a triót éppen Räikkönen körözte le. Ezután Nasr adta fel a versenyt és zárásként Hülkenberg előzte meg Grosjeant a hatodik helyért. Hamiltont tehát Japánban is elsőként intette le a kockás zászló, Rosberg második helye teljessé tette a Mercedes csapatának örömét, Vettel pedig a Ferrarinak szállította az újabb dobogós helyezést. Összességében újabb unalmas futam ért véget vasárnap kora délelőtt és látva a tendenciákat, nagyon úgy néz ki, hogy a Mercedes és Hamilton idén is megszerzi a világbajnoki címet.


A világbajnokság október 11-én, Oroszországban folytatódik majd.


Végeredmény (pontszerzők):
1. Hamilton
2. Rosberg
3. Vettel
4. Räikkönen
5. Bottas
6. Hülkenberg
7. Grosjean
8. Maldonado
9. Verstappen
10. Sainz
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2015-09-28 21:20:45

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Március 15-én ünnepi programok és koncertek várják a pécsieket.
Bővebben >>