. Ma Vazul napja van.
Csaknem hárommilliárd forintos fejlesztés Pécsen a gyerekklinikán
2024-06-02 20:49:12
Csaknem hárommilliárd forintos fejlesztés Pécsen a gyerekklinikán

Csaknem hárommilliárd forintos fejlesztés Pécsen a gyerekklinikán

A csaknem hárommilliárd forintos fejlesztéseknek köszönhetően a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikáján új sürgősségi betegellátó osztály várja a kis betegeket.

 

A vissza nem térítendő uniós forrásból megvalósuló beruházás  eredményeként az egész Dél-Dunántúlon élő gyerekek korszerűbb ellátáshoz jutnak. A most megvalósult fejlesztésekkel a gyerekklinika dolgozóinak - orvosok, nővérek, betegápolók -  több évtizedes álma valósult meg. Az eszközpark fejlesztésével magas színvonalon kerülhet sor a gyerekek ellátására. Az új sürgősségi osztály falaira a Nevetnikék Alapítvány önkéntesei Pécs ikonikus helyszíneit, kulturális értékeit festették fel, továbbá magyar cégek segítségével játszószoba és könyvtár is létesült.

 

Mint  Decsi Tamás, a gyermekgyógyászati klinika igazgatója elmondta, 100 éve hozták létre gyermekklinika elődjét. A fejlesztések során  fokozatosan bővítették, évtizedeken át 5000 négyzetméteren zajlott a legkisebbek ellátása. Ez az utóbbi években újabb 2600 négyzetméterrel bővült.

 

A regionális és országos központként a súlyos vagy nagy kockázatú gyermeksérülteket ellátó pécsi gyerekklinikán több mint 2,7 milliárd forintot fordítottak a beruházásokra és eszközbeszerzésekre. A három korszerű műtőből álló műtőblokk mellett a gyermeksebészeti osztály is átalakult, nagyobb és modernebb, gyermekbarát kórtermek épültek. Emellett modern diagnosztikai, terápiás és rehabilitációs készülékek állnak rendelkezésre. (fotó: Csortos Szabolcs)

Utoljára frissítve: 2024-06-02 20:49:53

További híreink
Nagy csata várható a bajnoki pontokért
A hivatalos teszttel veszi kezdetét pénteken az 57. Mecsek Rallye Pécsen.
2024-06-13 21:24:03, Hírek, Környezetünk Bővebben
A pontosabb diagnózist segítik
Két nagy értékű diagnosztikai eszköz segíti a Pécsi Tulajdonegyetem Klinikai Központ Orvosi Képalkotó Klinikáján a még pontosabb diagnózisok felállítását.
2024-06-13 02:51:35, Hírek, Környezetünk Bővebben
Három futballpályányi napelemet kapcsoltak be
Ipari napelemes rendszert telepített a gyár tetőire és hőszivattyúshűtő-fűtő technológiát vezet be egy gyártócsarnokban a Körber Hungária Pécsen.
2024-06-12 20:42:56, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A PB2 Company a Nemzeti Táncszínházban mutatta be legújabb balettjét.
Bővebben >>