. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Családi egészségnap és Danone Focikupa
2018-06-03 02:28:01
Családi egészségnap és Danone Focikupa

Családi egészségnap és Danone Focikupa

Izgalmas meccsekkel, valamint ingyenes családi programokkal várja a családokat a Danone Focikupa a Gyermekekért Pécsen június 3-án, vasárnap 11 és 17 óra között a PMFC stadionban.

 A PMFC stadionban rendezik meg a Danone és az MLSZ Grassroots Program által szervezett Danone Focikupa a Gyermekekért labdarúgó tornát amelynek vendége Ifj. Dárdai Pál, egykori válogatott labdarúgó és szövetségi kapitány, a Hertha BSC vezetőedzője. A rendezvényre meghívást kaptak a Nagycsaládosok Országos Egyesületének pécsi családjai is. A világ legnagyobb gyermek labdarúgó kupájának célja, hogy a sporton keresztül egészséges életmódra és kiegyensúlyozott táplálkozásra nevelje a gyerekeket.

Idén  tizenhat csapat, mintegy 40 izgalmas összecsapását láthatják a szurkolók a pécsi elődöntőn. Az első három csapat jut tovább az országos döntőbe, amit június 17-én Budapesten rendeznek meg.  A győzelmet  megszerző csapat képviseli majd  Magyarországot 2019-ben a nemzetközi döntőn Spanyolországban, amit csaknem 30 ország részvételével rendeznek meg.

Az idei Danone Focikupa a Gyermekekért torna különlegessége, hogy a regionális fordulókon és az országos döntőn a legjobb kapus, a legjobb középpályás, a legjobb csatár mellett  az Egészség Bajnoka díjat veheti majd át az a gyerek, aki a táplálkozási felmérésben a legjobban szerepelt.

A meccseket kísérő Családi Egészségnap keretében a látogatók, a pályákon játszó gyerekek szülei és családtagjaik ügyességi játékokban mérhetik össze tudásukat, táplálkozási kvízeket tölthetnek ki, valamint testtömeg-index számításban és testösszetétel mérésben vehetnek részt, emellett pedig táplálkozási tanácsokat is kaphatnak a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége szakértőitől.

Mint Gyergyói-Szabó Anita, a Danone külső kommunikációs menedzsere - utalva a focikupában résztvevő több mint 800 gyermek körében végzett tavalyi felmérés legfontosabb eredményére – elmondta, a 10-12 éves gyermekek 42 százaléka mindössze hetente 1-2 alkalommal fogyaszt magas kalcium tartalmú tejet és tejterméket és akkor is csak a szükséges mennyiség felét. Kitért arra is,  az egészséges életvitelhez a kiegyensúlyozott táplálkozás elengedhetetlen, éppen ezért nagy hangsúlyt fektetnek  arra, hogy a gyerekek, valamint a focikupára kilátogató családok figyelmét erre felhívjuk.

A Focikupa tiszteletbeli nagykövete az idén Sass Dani gasztroarc, műsorvezető, nemzetközi nagykövete pedig már több mint tíz éve Zinédine Zidane, a Real Madrid legendás edzője. A torna pécsi döntőjén a 61-szeres egykori válogatott labdarúgóval, a magyar válogatott volt szövetségi kapitányával, a német Hertha BSC vezetőedzőjével, Ifj. Dárdai Pállal is találkozhatnak a gyerekek.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>