. Ma Márk napja van.
Családi majális Balokány-ligetben
2018-05-01 02:01:49
  Családi majális Balokány-ligetben

Családi majális Balokány-ligetben

„Pécs zöld szívében”, a Balokány-ligetben  egész napos program-kavalkád várja a felhőtlen kikapcsolódásra vágyókat május elsején.  

– A program összeállításakor elsősorban a családokra helyeztük a hangsúlyt, de igyekeztünk olyan színpadi műsort és kísérő eseménysort összeállítani, ami valamennyi korosztálynak, de még a különböző érdeklődésűeknek a kíváncsiságát is felkelti – mondja Pánovics Attila, a majális egyik szervezője.

A Balokány-ligetért Egyesület elnöke szólt arról is, hogy, az egész napos rendezvény sokszínűségét garantálja, hogy számos szervezet vesz benne részt. Lesz állatsimogató a Misina Természet- és Állatvédő Egyesületnek köszönhetően, íjászatot az Ifjúsági Unió Pécs jóvoltából, a Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület programjában tűzoltóautó-simogatás és elsősegély-bemutató szerepel, a Zöld-Híd Alapítvány öko játékokkal és kézműveskedéssel várja a fiatalabbak, a papírsárkány-készítésben és -eregetésben a Kenderzsupp Egyesület segít.A hagyományokhoz híven a Baranya Megyei Európai Információs Pont EUrópa sátrat állít, ahova érdemes lesz betérni, ugyanis  az országos Európa-totó fődíja egy kétszemélyes utazás lesz Bulgáriába.
 
Mindezek mellett a főszervezők, a Pécsi Zöld Kör és a Balokány-ligetért Egyesület gondoskodtak arról, hogy ételudvar is várja a helyszínre kilátogatókat, valamint hogy a Balokány-tó se maradjon ki a programok sorából. A tavon nem csupán hajómodell-, valamint környezetbarát elektromos vízi gokart-bemutatót tartanak, hanem csónakázni is lehet, ami minden bizonnyal maradandó élményt jelent majd a gyerekeknek és azok családtagjainak egyaránt.

Hasonlóan sokszínűnek ígérkezik a színpadi műsor is, amelyben mazsorett csoport (a BÉKE Egyesületé) éppúgy helyet kapott, mint Richard Davidson bűvész, a Gitár Akusztik Projekt, a Khelipeske Rom Táncegyüttes. Fellép Götz Attila és Stubendek Katalin is, mind ketten a  Pécsi Nemzeti Színház művészei, az EuroDance Táncszínház és a Siberia zenekar. 

 

A nap során lesz még  tombolasorsolás,  sörivó-verseny és este a retro diszkó is.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>