. Ma Márk napja van.
Családi Színházi Fesztivál immár ötödször
2017-05-27 19:09:17
Családi  Színházi Fesztivál immár ötödször

Családi Színházi Fesztivál immár ötödször

Az ötödik Pécsi Családi Színházi Fesztiválon tizenkét társulat tizenhat produkcióval mutatkozik be május 27. és június 3. között.


A fesztivál rendhagyó módon a teátrum új bemutatójával, A mumus mese-musical premierjével vette kezdetét, amelyre két határon túli színház érkezett. A Zentai Magyar Kamaraszínház a Lúdas Matyit mutatja be május 31-én, a Komáromi Jókai Színház előadásában  május 28-án a Nyolckor a bárkán című zenés ifjúsági színdarab lesz látható.  

Három budapesti társulat előadását is láthatja a nagyérdemű. A Magyar Színház a Valahol Európában című musicalt, a Pinceszínház A pokoli puncs-pancs zenés varázsjátékot, a Budapest Bábszínház pedig a David Wiliams népszerű írásából készült Gengszter nagyi című bábjátékot mutatja be.

A Pécsi Nemzeti Színház által útjára indított, immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál programját idén is, a hagyományokhoz híven  az életkori sajátosságok figyelembevételével állították össze. Ennek jegyében két olyan előadás is szerepel a bemutatásra kerülő darabok között, amelynek nemcsak a célközönsége, de a témája is a család. A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház előadása, Edward Bond Széttört tál című darabja egy 2077-ben élő család történetén keresztül, a családtagok különböző szemszögéből vizsgálja, miként lehet szembenézni a bennünket körülvevő világ történéseivel. A kaposvári Csiky Gergely Színház Német Ákos Babett hazudik című kamaszdrámájának középpontjában az elromlott szülő-gyerek kapcsolat áll.

E mellett a fesztivál nyolc napja alatt  a kaposvári társulat a A két Lottit, a miskolci a Csipike, az óriástörpe, a szegedi Pinokkió,  a szombathelyi  A padlás, valamint  a kecskeméti színház A manóvizsga című előadása lesz látható. A Pécsi Nemzeti Színház előadásában  A dzsungel könyve és a Meseautó című  darabok lesznek műsoron.

Utoljára frissítve: 2017-05-27 19:18:40

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
Bővebben >>