. Ma Béla napja van.
Családi vállalkozásként csalták az áfát
2021-03-30 20:36:05
Családi vállalkozásként csalták az áfát

Családi vállalkozásként csalták az áfát

Egy dél-dunántúli férfi, aki mobiltelefonokkal üzletelve csaknem 55 millió forint kárt okozott a költségvetésnek, a csalásba  bevonta a családtagjait is.

 

A gyanú szerint a banda internetes web-áruházat üzemeltetett, ahol közismert márkájú, Szlovákiából beszerzett mobiltelefonokat értékesítettek Magyarországon. Bevételeiket úgy próbálták meg eltitkolni, hogy a telefonok vételárát a tényleges irányítást végző férfi feleségének és fiatalkorú gyermekének magánbankszámlájára utaltatták, az értékesítő cég bevallásait pedig valótlan tartalommal nyújtották be.


A megrendelt telefonok kiszállításával is trükköztek: a weboldalon hirdetett futárszolgálattal nem álltak szerződéses kapcsolatban, a csomagokat egy, a bűnbandába beszervezett egyéni vállalkozó szállította. A webshop üzemeltetésére alapított cég „ügyvezetője” egy hajléktalan férfi volt, aki valójában az irányító férfi családjánál, méltatlan körülmények között lakott, és a ház körüli munkákat végeztették vele.


Az elkövető család tagjai az elmúlt tíz évben nem rendelkeztek kimutatható jövedelemmel, az elmúlt időszakban mégis hét ingatlannal és öt luxusautóval gazdagodtak. A családfő, vagyonának nagy részét – tartván a hatóságoktól – édesanyja és fia nevére íratta.
Az elkövetők csaknem 55 millió forintos kárt okoztak a költségvetésnek. A kárösszeg megtérülésére, és a bűncselekmény-sorozat megszakítására szervezett akcióban a nyomozók 33 millió forint értékben biztosítottak luxusautókat, négy ingatlant, és lefoglalták a banda fejénél talált több mint 13 millió forint készpénzt is.


A NAV valós tény elhallgatásával jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt nyomoz.

Utoljára frissítve: 2021-03-30 20:36:49

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>