. Ma György napja van.
Csibész Csabi kalandjai
2015-10-08 02:51:24
Csibész Csabi kalandjai

Csibész Csabi kalandjai

A Pécsi Harmadik Színházban október 11-én színre kerülő Csibész Csabi  gyerekdarab minden egyes mozzanatát Tamás Éva Játéktárának muzsikusai alkották meg.

Tamás Éva Játéktárának muzsikusai nagy fába vágták a fejszéjüket amikor az első betűtől az utolsóig, az első hangjegytől az utolsóig, az első verssortól az utolsóig ők írták, szerezték és költötték vadonatúj koncertmeséjük, a Csibész Csabi minden egyes mozzanatát Sőt, művészeti vezetőjük, Tamás Éva a produkció több szerepben is felbukkanó játékmestere, s az interaktív koncertmesét pedig sokoldalú zenészük, Bogárdi Aliz álmodta színpadra.

Hűek maradván a játéktáras koncertekhez, e beavató színházi produkcióval is egy nagy, közös játékra hívják a közönséget a szereplők, persze, ezúttal színházi keretek között, amelyet a Pécsi Harmadik Színház biztosít számukra.

S, hogy miről is szól a történet maga? Csibész Csabi egy bábu,  ami egykor kedvenc játéka volt Gabinak, aki egy rosszcsont gyerkőc,  s szívesebben csavarog, mint  tanul. A szülei sokat dolgoznak, alig van idejük foglalkozni vele. Ördögi kör ez, Gabi magányosnak érzi magát, és egyre több rosszaságot követ el. Egyszer, amikor épp alszik, Csibész Csabi megpróbálja megmutatni neki, milyen is ő valójában, felidézi a csínytevéseit, s persze azt is, amikor jól viselkedett. Gabi pedig, mire fölébred, rájön, hogy rosszalkodás helyett érdemesebb jónak lenni. A szülei hasonlóképpen gondolják, tehát adott a boldog befejezés.

Ez eddig csak egy szokványos mese lenne, ámde az előadás igazi különlegessége, hogy a nézőknek aktívan részt kell venniük benne, hogy a cselekmény folytatódhasson. A szereplők és a nézőtéren ülők együtt alakítják a történetet, sőt, aki igazán bátor, bele is bújhat  akár Csibész Csabi bőrébe is. Minden egyes csínytevésnél más és más  gyerek válhat a darab főszereplőjévé, így senki nem marad ki a játékból, aki szeretne részt venni benne.

Ettől a muzsikusok és a játékmester, Tamás Éva számára is izgalmasnak ígérkezik minden alkalom, és biztos, hogy soha nem lesz két egyforma előadás. Hisz hiába írták meg pontosan a jeleneteket, az, hogy ezek miként alakulnak, az adott közönségtől és a játékba beszálló gyerekektől is függ.

Az ősbemutatóra október 11-én délelőtt 10 órakor kerül sor. A négy-öt éves óvodásoktól tíz-tizenkét éves kiskamaszokig ajánlható produkcióban ifjú gyermekszínészek is debütálnak. A Gabit kettős szereposztásban  játssza Brettner Benedek és Keszthelyi Márk.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
Bővebben >>