. Ma Márk napja van.
Csibészek a Csibészekért
2019-02-17 21:07:38
Csibészek a Csibészekért

Csibészek a Csibészekért

A Kodály Központ ad helyet a Pécsi Balett és a Szent István Lovagrend csíksomlyói árvaházak javára megrendezendő jótékonysági gálaestjének.


A csíksomlyói árvaházakban 200 magyar árva él. A március 18-án megrendezésre kerülő jótékonysági gálaesttel nekik kívánnak segítséget nyújtani annak szervezői. Az est megálmodója Szécsi Máté operaénekes, aki már 20 esztendeje szervezi a csíksomlyói árva gyermekek számára a koncerteket és az adomány-utakat.


Az est során az Operaház  magánénekesei Kolonits Klára, Wiedemann Bernadett, Kovácsházi István mellett, fellép  Molnár Levente erdélyi származású fiatal baritonista, a világ vezető operaházainak és a New York-i Metropolitan Opera ünnepelt sztárja és Szécsi Máté operaénekes. Előadásukban az operairodalom gyöngyszemei csendülnek majd fel Dinyés Dániel zongoraművész közreműködésével.  A VoiSingers együttes meglepetés koncertet ad, s  ekkor láthatja a közönség  első alkalommal a Pécsi Balett: Belső vonzás című új egyfelvonásos balettjét, amelynek koreográfusa Molnár Zsolt, a társulat Harangozó-díjas, Fülöp Viktor-ösztöndíjas táncosa. A szünetben pedig extra programokkal és jótékonysági könyvvásárral várják a vendégeket a szervezők.

 

Az est házigazdái Uhrik Dóra Kossuth- és Liszt-díjas Érdemes művész és Szécsi Máté operaénekes  lesznek.  Köszöntőt mond Gergely István ’Tiszti’, az árvaház vezetője és Menczer Tamás a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, az est fővédnöke.


A jótékonysági gála teljes bevételéből tartós élelmiszert, játékot és műszaki cikkeket vásárolnak, s adományt Szent István Lovagrend közreműködésével juttatják el a csíksomlyói árvaházakban élő 200 magyar árva gyermeknek.



Utoljára frissítve: 2019-02-17 21:08:49

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>